Vakarų diplomatai apie A.Abromavičiaus sprendimą: esame nusivylę

[[ge:lrytas:lrytas:232272]]

Apie atsistatydinimą trečiadienį netikėtai paskelbęs A.Abromavičius pareiškė, kad negali būti „širma korupcijai“.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Apie atsistatydinimą trečiadienį netikėtai paskelbęs A.Abromavičius pareiškė, kad negali būti „širma korupcijai“.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-03 15:27, atnaujinta 2017-06-09 09:31

„Esame labai nusivylę dėl ekonomikos plėtros ir prekybos ministro A.Abromavičiaus, kuris atnešė realių reformos rezultatų Ukrainai, atsistatydinimo“, – rašoma pareiškime.

Jį pasirašė Jungtinių Valstijų, Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Kanados, Italijos, Japonijos, Švedijos, Šveicarijos ir Lietuvos diplomatinių misijų vadovai.

„Praėjusiais metais A.Abromavičius ir profesionali jo komanda žengė svarbius žingsnius – vykdė griežtas, bet reikalingas ekonomines reformas, kad padėtų stabilizuoti Ukrainos ekonomiką, išrautų su šaknimis endeminę korupciją, kad Ukraina atitiktų savo įsipareigojimus Tarptautinio valiutos fondo programai, kad būtų skatinamas didesnis atvirumas ir skaidrumas vyriausybėje“, – teigia diplomatai.

„Stabili, saugi ir klestinti Ukrainos ateitis pareikalaus plačios ir įvairialypės atsidavusių profesionalų, keliančių Ukrainos žmonių interesus aukščiau savųjų, komandos ilgalaikių pastangų. Svarbu, kad Ukrainos lyderiai atmestų į šalį savo siaurus interesus, šalies pažangai dešimtis metų trukdžiusių stambiųjų verslininkų interesus ir tvirtai siektų gyvybiškai svarbių reformų“, – rašoma pareiškime.

Apie atsistatydinimą trečiadienį netikėtai paskelbęs A.Abromavičius pareiškė, kad negali būti „širma korupcijai“, žlugdančiai jo pastangas atgaivinti karo nuniokotos šalies ūkį.

„Traukiuosi dėl smarkiai suaktyvėjusio priešinimosi bet kokioms reformoms šalyje. Tai – ne tik paramos ar politinės valios nebuvimas. Tai – aktyvūs veiksmai mūsų planuojamoms ir vykdomoms reformoms paralyžiuoti“, – sakė A.Abromavičius, kurį citavo naujienų agentūra „Interfax“.

Stebėtojų teigimu, Ukrainos ir Lietuvos pilietybę turinčio A.Abromavičiaus pasitraukimas paryškina nesutarimus provakarietiškoje prezidento Petro Porošenkos vyriausybėje ir atskleidžia sunkumus eurointegracijos kelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.