D. Trumpas reikalauja naujų rinkimų Ajovoje

Respublikonų kandidatas

„Tedas Cruzas nelaimėjo Ajovoje, jis pergalę pavogė“, – rašė D. Trumpas tviteryje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Tedas Cruzas nelaimėjo Ajovoje, jis pergalę pavogė“, – rašė D. Trumpas tviteryje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2016, 12:08 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 6:58 AM

Milijardierius apkaltino jo komandą sukčiavimu. „Tedas Cruzas nelaimėjo Ajovoje, jis pergalę pavogė“, – rašė jis tviteryje. Jis reikalavo už senatorių atiduotus balsus paskelbti negaliojančiais arba surengti naujus rinkimus.

T. Cruzo stovykla esą dar rinkimų dieną Ajovoje skleidė gandus, kad kandidatas Benas Carsonas netrukus pasitrauks iš kovos. Dėl šiol klaidingos informacijos griežto tikėjimo B. Carsono šalininkai esą balsavo už tai pat griežtų pažiūrų krikščionį T. Cruzą.

Krikščioniškas tikėjimas Ajovoje vaidina didelį vaidmenį rinkimų baigčiai. D. Trumpas per rinkimų kampaniją taip pat mėgino demonstruoti ištikimybę Biblijai.

Ajovoje milijardierius surinko 24,3 proc. balsų ir tik nežymiai aplenkė netikėtai gerai pasirodžiusį Marco Rubio. T. Cruzas laimėjo rinkimus gavęs 27,1 proc. balsų.

B. Carsonas Ajovoje surinko 10 proc. balsų. Prieš pat balsavimą jis esą sakė, kad iš Ajovos važiuos namo, o ne į Naująjį Hempšyrą, kur vyks kiti pirminiai rinkimai. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis namie Floridoje norėjo tik pasikeisti drabužius. Kol kas nėra požymių, kad B. Carsono rinkėjai rinktųsi T. Cruzą.

Naujajame Hempšyre kiti rinkimai vyks vasario 9-ąją. Čia tarp demokratų kandidatų aiškiu favoritu laikomas Bernie Sandersas. Tarp respublikonų apklausos pergalę prognozuoja D. Trumpui. Du jo konkurentai partijoje iš kovos jau pasitraukė. Tai Randau Paulas ir Rickas Santorumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?