Lenkija gaudo Hanibalu Lekteriu apsiskelbusį žudiką

Medikų tvirtinimai, kad nestabilios psichikos žmonėms siaubo filmai gali tapti postūmiu kraupiems poelgiams, pasitvirtino Varšuvoje.

Filosofas K.Poznanskis realybėje pratęsė išgalvoto siaubo filmų herojaus Hanibalo Lekterio žudymus.
Filosofas K.Poznanskis realybėje pratęsė išgalvoto siaubo filmų herojaus Hanibalo Lekterio žudymus.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, specialiai lrytas.lt iš Varšuvos

Feb 6, 2016, 2:39 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 12:25 AM

„Oskarą“ pelniusiu siaubo filmu „Avinėlių tylėjimas“ („Silence of the Lambs“) susižavėjęs varšuvietis Kajetanas Poznanskis apsiskelbė esantis filmo herojaus Hanibalo Lekterio įsikūnijimas ir sukapojo į gabalus vienmetę merginą.

JAV rašytojo Thomo Harisso sumanytas filmo herojus buvo ypatingai gudrus psichiatras, o filosofiją ir žurnalistiką studijavusį K.Poznanskį bičiuliai taip pat laiko labai išmintingu.

Policininkai neatmeta galimybės, kad K.Poznanskis galėjo ir valgyti savo aukos mėsą, kaip kad filme darė H.Lekteris.

Mat prieš žudynes maniakas savo paskyroje facebooke patalpino paties sukurtą eilėraštį pavadinimu „Hanibalo Lenkterio pietūs“.

Kaip tvirtina prokuroras Przemyslawas Nowakas, Lenkijos teisėsaugininkai tokio kraupaus nusikaltimo senai nebuvo matę. Žudikas savo aukai nupjovė galvą, o kūną tiesiog išmėsinėjo.

K.Poznanskio auka tapo italų kalbos mokytoja Katarzyna J., teikusi ir privačias pamokas. Spėjama, kad su savo auka maniakas susipažino Volos mikrorajono bibliotekoje, kurioje dirbo.

Bibliotekoje K.Poznanskis buvo įkūręs filosofijos mėgėjų būrelį, o Varšuvos universitete vadovavo mokslinių filosofinių diskusijų klubui

K.Poznanskis žavėjosi taip pesimizmo filosofijos atstovu Arthuru Schopenhaueriu ir tvirtino, kad žmogaus laisvės niekas negali riboti. Bičiuliai vaikiną laikė dideliu filosofijos autoritetu, bet, tuo pačiu metu, ir vienišiumi, nedrąsiu svajotoju, kuriam nesisekė bendrauti su moterimis.

Lenkijos policija šeštadienį paskelbė visuotinę K.Poznanskio paiešką, išplatino jo nuotrauką, išvaizdos ir savybių aprašymą bei kreipėsi pagalbos į užsienio kolegas.

Spėjama, kad maniakas galėjo pasprukti iš šalies. Tačiau manoma, kad jis pasirinko ne Lietuvą ar kitas kaimynines valstybes, o nuskrido į tolimą egzotišką kraštą, kad jį būtų sunkiau rasti.

Tokius spėjimus paskatino tai, kad žudikas buvo pastebėtas Varšuvos oro uoste, bei tai, kad kinematografinis H.Lekteris nuo teisėsaugos irgi slapstėsi tolimose šalyse.

Policijai atskleisti nusikaltimą padėjo taksistas, vežęs žudiką su sunkiu kroviniu iš aukos namų į savo nuomojamą butą.

Pastebėjęs iš didelio krepšio varvantį kraują, taksistas pasidomėjo, kas tai, o žudikas ramiai atsakė, jog bičiulis medžiotojas jam davė dalį nušauto šerno.

Kitą dieną išgirdęs apie rastą paskerstą moterį be galvos, taksistas skubiai kreipėsi į policiją. Spėjama, kad pas Katarzyną J. maniakas atėjo vidurdienį, iš anksto nusprendęs merginą nužudyti ir pasiėmęs kirvį bei rankinį pjūklą.

Be to, maniakas savo paskyroje „Facebook“ patalpino žinutę, kurioje lotyniškai pranešė, kad eina žudyti.

Išmėsinėjęs pedagogę, vyriškis išplovė grindis, galvą įsidėjo į kuprinę, o kūno dalis – į atsineštą maišą ir išsikvietė taksi.

Taksi automobiliu žudikas nuvyko į savo butą, kuriame padegė maiše esantį lavoną. Pajutę dūmus kaimynai iškvietė gaisrininkus, kurie ugnį greit užgesino ir atrado kraupų lavoną.

Vėliau į policiją kreipėsi ir Katarzynos kambariokė, bute aptikus kraujo liekanas ir sunerimusi dėl naktį negrįžusios bei telefonu neatsiliepiančios draugės.

Policijos psichologai perspėja, kad pamačius K.Poznanskį jokiu būdu nebandyti patiems jo sulaikyti, nes maniakas gali ryžtis ir kitiems nužudymams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.