Šimtai žmonių Maroke reikalavo socialinio teisingumo

Marokui minint penktąsias masinių protestų metines, šimtai žmonių šeštadienį išėjo į gatves, reikalaudami socialinio teisingumo. Apie tūkstantis demonstrantų susirinko aikštėje netoli Rabato senamiesčio ir žygiavo iki parlamento. Jie skandavo „Valdžią – liaudžiai“ ir reikalavo „laisvės, orumo ir socialinio teisingumo“, praneša agentūra AFP.

Šeštadienį šimtai marokiečių išėjo į gatves reikalauti socialinio teisingumo.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Šeštadienį šimtai marokiečių išėjo į gatves reikalauti socialinio teisingumo.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-21 10:42, atnaujinta 2017-06-07 06:24

Prieš penkerius metus Maroke susiformavo Vasario 20-osios judėjimas, pavadintas pagal pirmąją 2011-ųjų masinių protestų dieną. Tačiau per vadinamąjį Arabų pavasarį atsiradęs judėjimas su laiku prarado įtaką, jo nariai skundžiasi dėl represijų.

Nuo 2011 metų niekas nepasikeitė, priešingai – ekonominė ir socialinė padėtis pablogėjo, sakė demonstrantas Mohammedas al-Massiras.

Maroko žinybos tvirtina, kad dauguma judėjimo reikalavimų buvo įvykdyti 2011-ųjų liepą priėmus naują konstituciją. Ji nurodo, kad karalius premjerą turi skirti iš daugiausiai balsų rinkimuose gavusios partijos gretų. Tačiau, remiantis konstitucija, vyriausybė yra griežtai kontroliuojama monarcho.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.