Ukrainiečių lakūnė N. Savčenko paskelbė bado streiką

Ukrainiečių lakūnė Nadežda Savčenko

Trečiadienį prokurorai kreipėsi į teismą, prašydami, kad ukrainietei pilotei N. Savčenko būtų skirta 23 metų laisvės atėmimo bausmė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Trečiadienį prokurorai kreipėsi į teismą, prašydami, kad ukrainietei pilotei N. Savčenko būtų skirta 23 metų laisvės atėmimo bausmė.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-03 19:46, atnaujinta 2017-06-05 15:20

„Jeigu man šiandien neleis tarti paskutinio žodžio, nuo rytdienos aš pradėsiu sausą bado streiką“, – sakė N. Savčenko.

Anksčiau ketvirtadienį teismas atidėjo bylos nagrinėjimą iki kovo 9-osios – tą dieną planuojama suteikti paskutinį žodį ukrainiečių lakūnei ir paskelbti nuosprendžio datą.

Trečiadienį prokurorai kreipėsi į teismą, prašydami, kad ukrainietei pilotei N. Savčenko būtų skirta 23 metų laisvės atėmimo bausmė. Jų teigimu, moteris yra kalta dėl dviejų Rytų Ukrainoje reportažą rengusių Rusijos žurnalistų nužudymo.

Įkalintos 34-erių lakūnės ryžtas ir drąsa ją pavertė Ukrainos nacionaline didvyre. Jos tėvynės gyventojai ją laiko politine kaline. Vakarų šalys ir žmogaus teisių gynimo organizacijos ne kartą kreipėsi į Maskvą, prašydamos ją paleisti.

Rusijos pareigūnai tvirtina, kad N. Savčenko 2014 metų birželį nurodė koordinates apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainos Luhansko srityje, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai. Moteris atmeta kaltinimus ir teigia, kad ją iš Rytų Ukrainos prorusiški separatistai jėga išgabeno į Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.