Norvegijos maklerį nustebino radinys naujajame jo buto židinyje

Norvegijos nekilnojamojo turto makleris savo naujajame bute po židiniu rastus beveik 34 tūkst. eurų paaukojo labdarai, skelbia „The Associated Press“.

Norvegijos maklerį nustebino radinys židinyje.<br>123rf nuotr.
Norvegijos maklerį nustebino radinys židinyje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 4:32 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 5:31 AM

Vemundas Thorkildsenas naujienų agentūrai antradienį pasakojo, kad pinigus jis atrado prieš dvi savaites, kai draugui aprodė naująjį savo būstą Osle.

Bandydami patikrinti, ar židinys gali būti perkeltas į kitą kambarį, jie pakėlė akmeninę plokštę. Po ja jie rado voką su beveik 350 tūkst. Norvegijos kronų (34 tūkst. eurų).

„Iš pradžių mes pradėjome švęsti, tarsi būtume laimėję loterijoje, – įspūdžiais dalijosi 27 metų V.Thorkildsenas. – Bet tada aš pagalvojau, kad tai juk nėra mano pinigai.“

Makleris butą nusipirko iš Norvegijos kovos su vėžiu fondo „Kreftforeningen“. Dėl to V.Thorkildsenas nusprendė, kad pinigai turi atitekti šiai organizacijai.

„Žinoma būtų smagu išvykti atostogų, – juokėsi jis. – Tačiau tie pinigai nėra mano, ir aš nusprendžiau, kad butų teisinga juos paaukoti geram tikslui, pavyzdžiui, atiduoti kovos su vėžiu fondui.“

Kovos su vėžiu fondas „Kreftforeningen“ patvirtino, kad V.Thorkildsenas jiems atidavė pinigus.

Kai ši istorija pirmadienį buvo publikuota Norvegijos dienraštyje „Dagbladet“, maklerį užgriuvo draugų ir nepažįstamųjų telefono skambučiai, žinutės ir komentarai socialiniuose tinkluose, kur jis buvo giriamas už nuoširdumą.

„Daugybė žmonių sako, kad jie būtų pasielgę taip pat ir tai girdėti yra labai malonu, – pasakoja V.Thorkildsenas. – Tai verčia tikėti žmonija.“

Parengė Neringa Dovydaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.