Turkijos valdžia užėmė dar vieną opozicijos naujienų agentūrą

Turkijos valdžia toliau gniaužia šalies žiniasklaidos laisvę. Dabar režimas užėmė opozicijos naujienų agentūrą „Cihan“, skelbia „Reuters“. 

Turkijos valdžia užėmė opozicijos naujienų agentūrą „Cihan“, stengdamasi apkarpyti prezidento priešininko F.Guleno įtaką.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Turkijos valdžia užėmė opozicijos naujienų agentūrą „Cihan“, stengdamasi apkarpyti prezidento priešininko F.Guleno įtaką.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Praeitą savaitę Turkijos valdžia šturmavo ir užėmė laikraščio „Zaman“ būstinę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Praeitą savaitę Turkijos valdžia šturmavo ir užėmė laikraščio „Zaman“ būstinę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 1:38 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 5:58 AM

Šis įvykis tėra vienas iš veiksmų, kuriais Turkijos vyriausybė bandė daryti poveikį piliečiams, palaikantiems JAV gyvenantį musulmonų šventiką Fethullah Guleną, kuris yra įtakingas ir aršus prezidento Recepo Tayyipo Erdogano priešininkas.

Vėlyvą pirmadienį naujienų agentūra „Cihan“ savo svetainėje paskelbė, kad Stambulo teismas nusprendė patenkinti valstybės prokuroro prašymą ir ketina paskirti administratorių, kuris valdys šią agentūrą.

Tai įvyko vos kelios dienos po to, kai praėjusią savaitę buvo šturmuota ir užimta F.Guleną palaikančio laikraščio „Zaman“ būstinė.

„Zaman“ užėmimas tarptautinėje erdvėje sukėlė nerimą ir iškėlė klausimų dėl Turkijos žiniasklaidos laisvės. Šį klausimą pirmadienį susitikime su Ankara dėl pabėgėlių krizės aptarė ir ES lyderiai.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras teigė, kad nuosprendis užimti labiausiai Turkijoje skaitomą laikraštį „Zaman“ buvo „nepriimtinas“ ir kirtosi su Europos vertybėmis.

Tiek „Cihan“, tiek „Zaman“ priklauso žiniasklaidos įmonei „Feza Gazetecilik“.

R.T.Erdoganas kaltino F.Guleną sąmokslu nuversti vyriausybę kuriant ir plėtojant šalininkų tinklą teismuose, policijoje ir žiniasklaidoje. F.Gulenas visus šiuos kaltinimus neigė.

R.T.Erdoganas ir F.Gulenas praeityje buvo draugai ir sąjungininkai iki akimirkos, kai tariamai F.Guleną palaikantys policijos pareigūnai ir prokurorai 2013 metais pradėjo tyrimą dėl korupcijos R.T.Erdoganui artimoje aplinkoje.

Kovo pradžioje Turkijos valdžia taip pat uždarė žiniasklaidos įmones, pernai atimtas iš F.Guleną palaikančio konglomerato „Koza Ipek Holding“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.