A.Abul Gheitas paskelbtas Arabų Lygos generaliniu sekretoriumi

Egipto veteranas diplomatas Ahmedas Abul Gheitas ketvirtadienį buvo paskelbtas Arabų Lygos, kuriai rimtus iššūkius meta daugelis karų ir didėjanti džihadizmo grėsmė, nauju generaliniu sekretoriumi.

Ketvirtadienį buvęs Egipto užsienio reikalų ministras A.Abul Gheitas buvo paskelbtas Arabų Lygos naujuoju generaliniu sekretoriumi.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Ketvirtadienį buvęs Egipto užsienio reikalų ministras A.Abul Gheitas buvo paskelbtas Arabų Lygos naujuoju generaliniu sekretoriumi.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 10:06 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 1:48 AM

Tačiau šiame procese buvo pastebima arabų pasaulio organizaciją krečiančių nesutarimų ženklų: Kataras išreiškė abejonių dėl A.Abul Gheito kandidatūros, nurodydamas į jo „priešišką poziciją“ Dohos atžvilgiu, sakė arabų diplomatai.

„Po konsultacijų Ahmedas Abul Gheitas buvo paskirtas į generalinio sekretoriaus postą“, – Bahreino užsienio reikalų ministras Khaledas bin Ahmedas Al Khalifa paskelbė televizijos transliuotame pranešime, pasibaigus ministrų susitikimui.

A.Abul Gheitas, kuris dirbo užsienio reikalų ministru nuversto Egipto prezidento Hosni Mubarako administracijoje, perima šias pareigas tuo metu, kai Arabų Lyga, kurios būstinė įsikūrusi Kaire, patiria ne vieną vienybės išbandymą.

Pagrindinis iššūkis šiai regioniniai organizacijai yra karas Sirijoje, nuo 2011 metų nusinešęs jau per 270 tūkst. žmonių gyvybių, o milijonus kitų privertęs palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.