Briuselio policija paviešino įtariamų sprogdintojų nuotrauką

Briuselio policija paviešino vaizdo įrašą, kuriame matomi trys vyrai, kurie, kaip įtariama, galėjo surengti sprogdinimą Zaventemo oro uoste antradienio rytą.

Briuselio oro uoste užfiksuoti vyrai, kuriuos policija įtaria sprogdinimo organizavimu.<br>„Twitter“ nuotr.
Briuselio oro uoste užfiksuoti vyrai, kuriuos policija įtaria sprogdinimo organizavimu.<br>„Twitter“ nuotr.
Belgijos policija paskelbė pranešimą apie ieškomą pabėgusį įtariamąjį, siejamą su antradienį buvusiu sprogdinimu Briuselio oro uoste.<br>AP nuotr.
Belgijos policija paskelbė pranešimą apie ieškomą pabėgusį įtariamąjį, siejamą su antradienį buvusiu sprogdinimu Briuselio oro uoste.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2016, 4:05 PM, atnaujinta May 31, 2017, 11:07 PM

Nuotraukoje matomi trys vyrai, oro uoste stumiantys bagažo vežimėlius.

Saugumo kamerų užfiksuotą nuotrauką pareigūnai iš pradžių draudė viešinti, tačiau vėliau ji pasklido po žiniasklaidą.

Belgijos policija paprašė pagalbos nustatant baltai apsirengusio vyro dešinėje tapatybę. Manoma, kad jis galėjo prisidėti prie antradienio rytą surengto išpuolio. 

Kitų dviejų tamsiai apsirengusių vyrų tapatybė kol kas nežinoma. 

JAV saugumo pareigūnai pranešė, kad Briuselio oro uoste buvo susprogdinta mažiausiai viena bomba, paslėpta lagamine. Be to, oro uoste susisprogdino ir savižudis.

Vėliau Belgijos policija patvirtino pranešimą apie ieškomą pabėgusį įtariamąjį, siejamą su antradienį buvusiu sprogdinimu Briuselio oro uoste, kur žuvo mažiausia 14 žmonių.

Per televiziją CCTV parodytas įtariamojo atvaizdas – akiniuotas vyras ožiška barzdele, vilkintis baltą striukę, užsidėjęs juodą skrybėlę, stumiantis vežimėlį su didžiuliu juodu lagaminu. Kiti du greta jo vežimėlius su bagažu stumiantys vyrai, kaip manoma, susisprogdino.

Belgijos pareigūnai sako, kad antradienio rytą pagrindinėje oro uosto salėje sprogo dvi bombos, mažiausiai vienas šių sprogimų buvo savižudiškas.

Trečioji, nesprogusi bomba buvo rasta vėliau, sakė regiono gubernatorius. „Į pastatą buvo įneštos trys bombos, iš kurių viena nesprogo“, – sakė Lodewijkas De Witte, Flamandų Brabanto provincijos gubernatorius per spaudos konferenciją oro uoste.

Jis dar paaiškino, kad policiją trečiąjį sprogmenį susprogdino kontroliuojamu būdu.

Dabar tyrėjai tikrina, ar sprogstamieji įtaisai, panaudoti oro uoste, primena Paryžiaus išpuoliuose naudotas bombas.

Pareigūnai skelbia, kad iš viso per tris sprogimus mieste žuvo mažiausiai 34 žmonės, o dar 106 yra sužeisti.

Patvirtinta, kad išpuolį oro uoste surengė savižudis sprogdintojas. Per šį išpuolį žuvo 14 žmonių ir buvo sužeistas 81 žmogus.

Metro sprogimai taip pat buvo pražūtingi. Belgijos televizijos kanalas VRT praneša, kad metro stotyje „Maelbeek“ žuvo 20 žmonių. Ši metro stotelė yra vos už 500 metrų nuo ES institucijų būstinės.

Mieste evakuota metro sistema, parlamentas, sustojo autobusų, muziejų ir ES institucijų darbas, universitetų studentams liepta neiti iš studentų miestelio, moksleiviai neišleidžiami iš mokyklų. Sustiprinta kontrolė ties Prancūzijos ir Belgijos siena.

Belgijos vidaus reikalų ministras po teroro nurodė padidinti teroro grėsmės lygį iki aukščiausiojo. Federalinė prokuratūra patvirtino, kad mažiausiai vienas sprogimas oro uoste buvo įvykdytas savižudžio sprogdintojo.

Pareigūnai pradėjo plataus masto operaciją, per kurią jau sulaikė kelis asmenis ir neutralizavo įtartinus paketus, kurie galėjo būti sprogstamieji įtaisai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.