Ukrainos koalicija svarsto A. Jaceniuką pakeisti V. Groismanu

Ukrainos valdančiosios koalicijos

Ukrainos valdančiosios koalicijos partijos ketvirtadienį diskutavo ir svarstė, kuo pakeis ministrą pirmininką Arsenijų Jaceniuką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukrainos valdančiosios koalicijos partijos ketvirtadienį diskutavo ir svarstė, kuo pakeis ministrą pirmininką Arsenijų Jaceniuką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2016, 4:25 PM, atnaujinta May 31, 2017, 4:48 PM

A. Jaceniuko vyriausybė kabo ant siūlo, kai trys mažesnės partijos paliko koaliciją, o prezidentas Petro Porošenka viešai paprašė premjero atsistatydinti.

Manoma, kad 38-erių metų V. Groismanas galėtų būti tinkamas asmuo pakeisti premjerą A. Jaceniuką, kurio populiarumas per dvejus metus krito.

„Partija „Liaudies frontas“ aptars partnerių pasiūlymą paskirti V. Groismaną į premjero postą“, – teigiama A. Jaceniuko partijos pranešime.

Ukrainai reikalinga stabili vyriausybė, galinti užbaigti derybas su Tarptautiniu valiutos fondu dėl 1,7 mlrd. finansinės pagalbos, kad būtų išlaikyta ekonomika, ir priimtos ekonominės ir teismų reformos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.