Dmitrijus Peskovas paaiškino, kaip susikrovė turtus

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas paaiškino, kodėl praėjusiais metais jis uždirbo net keturis kartus daugiau nei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, rašo bbc.com.

V.Peskovas neigia praturtėjęs nelegaliai.<br>AP nuotr.
V.Peskovas neigia praturtėjęs nelegaliai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 9:33 PM, atnaujinta May 28, 2017, 11:35 AM

D.Peskovo teigimu, jo sąskaita papildė daug didesnė pinigų suma nei prezidento ne tik dėl gaunamo atlyginimo, bet ir paveldėto tėvo turto. Iš viso D.Peskovas praėjusiais metais praturtėjo 481 tūkst. eurų.

Kartu su savo žmona, dailiojo čiuožimo čempione Tatjana Navka, D.Peskovas nurodo per praėjusius metus praturtėję 1,16 milijono eurų.

Tuo tarpu Rusijos prezidento sąskaita praėjusiais oficialiai pasipildė maždaug 116 tūkst. eurų. Tiesa, Vakarų analitikai mano, jog V.Putinas didžiąją dalį savo turimo turto slepia. Tačiau D.Peskovas tokias kalbas apie Rusijos prezidentą vadina „grynu pramanu“.

Kaltinimus milijonų slėpimu atmeta ir V.Putinas, kurio pavardė buvo ne kartą linksniuojama po Panamos dokumentų atskleidimo. V.Putinas neigė bet kokius korupcinius veiksmus per ofšorines sąskaitas, tvirtindamas, kad visa tai tik jo oponentų bandymai destabilizuoti padėtį Rusijoje.

Į Panamos dokumentų skandalą įtrauktas ir pats D.Perskovas. Tiesa, kol kas dar nėra iki galo aišku, ar D.Peskovas pažeidė įstatymus. Pasak Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos paskelbimo projekto (OCCRP), ar D.Peskovas pažeidė įstatymą, priklauso nuo to, kada jis iš tikrųjų susituokė su Tatjana Navka.

D.Peskovo žmonos vardu įkurta ofšorinė įmonė buvo likviduota 2015 metų lapkritį, tačiau, jei pora oficialiai susituokė ne per prašmatnią ceremoniją rugpjūtį, o anksčiau, jų finansinė veikla galėjo prieštarauti Rusijos įstatymams.

Kalbos apie D.Peskovo turtus pasklido po itin prabangių jo vestuvių su T.Navka praėjusių metų rugpjūčio 1-ąją. Tuomet ant jo riešo pastebėtas prabangus „Richard Mille“ laikrodis, kainuojantis apie 600 tūkst. dolerių. Tai sukėlė diskusijų, iš kur valdininkas turi tiek pinigų, kad gali sau leisti pirkti tokius brangius aksesuarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.