B. Obama: „V. Putinas Europos vienybę laiko grėsme“

[[ge:lrytas:lrytas:241734]]

V.Putinas NATO, Europos Sąjungą ir transatlantinę vienybę laiko grėsme, pabrėžė B.Obama.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
V.Putinas NATO, Europos Sąjungą ir transatlantinę vienybę laiko grėsme, pabrėžė B.Obama.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Apr 26, 2016, 8:15 AM, atnaujinta May 27, 2017, 3:47 PM

Interviu „CBS News“, kuris bus parodytas antradienį, B.Obama sakė, kad Europos migrantų krizė taip pat yra problema Jungtinėms Valstijoms.

„Tačiau dar svarbiau, kalbant labiau strateginiu požiūriu, yra ta įtampa, kurią ji kelia Europos politikoje, tai, kaip ji skatina kraštutinio dešiniojo nacionalizmo stiprėjimą ir kokiu mastu ji ardo Europos vienybę, kuo tam tikrais atvejais naudojasi tokie, kaip ponas Putinas“, – sakė prezidentas.

V.Putinas NATO, Europos Sąjungą ir transatlantinę vienybę laiko grėsme, pabrėžė B.Obama.

„Dabar, manau, jis dėl to yra neteisus, – sakė prezidentas. – Nurodžiau jam, kad stipri, vieninga Europa, dirbanti su stipria, atvira Rusija, iš tiesų yra teisingas kelias.“

„Kol kas jis tuo dar nėra iki galo įtikintas“, – pridūrė B.Obama.

Prezidentas šį interviu davė baigdamas kelionę į Artimuosius Rytus ir Europą, kur jis ragino Europos lyderius rodyti didesnę vienybę ekonominės krizės, islamistų teroro ir iš Artimųjų Rytų bei kitų karštųjų taškų plūstančių migrantų krizės akivaizdoje.

Jis taip pat paragino Didžiąją Britaniją birželį vyksiančiame referendume nebalsuoti už pasitraukimą iš ES.

Kritikos nepriima

Kremlius antradienį atmetė JAV prezidento Baracko Obamos  pareiškimą, kad Vladimiras Putinas laiko NATO ir Europos Sąjungą grėsme Rusijos valdžiai, pareiškęs, kad Šiaurės Atlanto aljanso vadovybės pasisakymai liudija, kad būtent Rusija yra laikoma grėsme. 

„Kalbant apie tai, kas ir kam gelia grėsmę, tikriausiai nereikėtų užmiršti kelerius pastaruosius metus tiek iš Aljanso būstinės Briuselyje, tiek iš NATO narių vadovybės lūpų nuolat skambėjusių pareiškimų apie tai, kad būtent Rusiją jie laiko grėsme“, – sakė žurnalistams Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. 

Taip jis pakomentavo Jungtinių Valstijų prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) pareiškimą, kad V.Putinas NATO, Europos Sąjungą ir transatlantinę vienybę laiko grėsme Rusijos valdžiai. 

D.Peskovas taip pat pabrėžė, kad „tokiais pareiškimais neapsiribojama: mes matome, kaip stiprinamas karinis potencialas ir kaip jis artėja prie Rusijos sienų“. 

„Šiuo atveju pakanka tik konstatuoti tuos faktus, kurie yra akivaizdūs“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai. 

Jis taip pat pažymėjo, kad V.Putinas nekart įvairiomis progomis pabrėždavo Rusijos norą plėtoti gerus, abipusiai naudingus, konstruktyvius santykius su visomis pasaulio šalimis“. 

„Jis tai kalba nuolat“, – pridūrė D.Peskovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.