Turkijoje susisprogdino moteris, yra nukentėjusiųjų

Turkijos Bursos mieste

Turkijoje susprogdino moteris, yra nukentėjusiųjų<br>Twitter nuotr.
Turkijoje susprogdino moteris, yra nukentėjusiųjų<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Apr 27, 2016, 6:54 PM, atnaujinta May 27, 2017, 10:05 AM

„Moteris su (sprogdinimo) mechanizmu, kuri, kaip manoma, buvo sprogdintoja mirtininkė, susisprogdino. Pradiniais duomenimis, septyni piliečiai buvo sužeisti“, – sakoma vietos gubernatoriaus įstaigos pareiškime.

Saugumo šaltiniai patvirtino, kad sprogimas buvo „mirtininkės ataka“, o Turkijos žiniasklaida pranešė, kad sprogdintoja buvo 25 metų moteris. Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė.

Tačiau Turkijoje tebegalioja aukšto laipsnio parengtis po virtinės kruvinų išpuolių nuo praėjusios vasaros, dėl kurių kaltinami „Islamo valstybė“ (IV) ir kurdų sukilėliai. Per galingą sprogimą išdužo netoli mečetės esančių parduotuvių vitrinos, televizijos reportažuose buvo matyti, kaip sužeistiesiems teikiama pagalba greitosios pagalbos automobiliuose.

Sveikatos apsaugos ministras Mehmetas Muezzinoglu sakė, kad buvo sužeista 13 žmonių, bet nė vieno būklė nėra kritinė. Daugelį sužeidimų žmonės patyrė dūžtant stiklui, o kita sužeidimų grupė susijusi su klausos problemomis dėl stipraus sprogimo garso, pridūrė ministras.

Trečiadienio išpuolis buvo įvykdytas vos diena po to, kai JAV ambasada Ankaroje paskelbė naują perspėjimą dėl saugumo Turkijoje.

Bursa, kuri kažkada buvo svarbi Aziją ir Europą jungusio Šilko kelio stotelė, yra pramonės centras ir ketvirtas pagal dydį Turkijos miestas. Jame gyvena 2,7 mln. žmonių.

Bursa yra prie Marmuro jūros, kitoje jos pusėje priešais didžiausią šalies miestą Stambulą, kuris dažnai tapdavo išpuolių taikiniu.

2015 metais žlugus dvejus metus trukusiam ugnies nutraukimui, Ankara pradėjo puolimą prieš Kurdistano darbininkų partiją (PKK), kurią yra paskelbusi už įstatymo ribų. Atsinaujinęs konfliktas pareikalavo daug gyvybių Turkijos pietryčiuose, kur gyvena daugiausia kurdai.

Turkija, kuri priklauso su IV kovojančiai JAV vadovaujamai tarptautinei koalicijai, po kruvinų išpuolių pastaraisiais mėnesiais taip pat ėmėsi griežtų priemonių prieš IS kuopeles visoje šalyje.

Kovo 19 dieną Stambule per mirtininko išpuolį žuvo keturi izraeliečiai ir iranietis, o sausio mėnesį per išpuolį šio miesto istorinėje, turistinėje širdyje žuvo 11 vokiečių turistų.

Dėl abiejų šių išpuolių buvo kaltinama IV, kuri taip pat įvykdė daugiausiai aukų per dabartinę Turkijos istoriją pareikalavusią ataką – dvigubą mirtininkų išpuolį Ankaroje pernai spalį, per kurį žuvo 103 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.