Venesuelos gyventojai siekia prezidento nušalinimo

Trečiadienį Venesuelos

Trečiadienį Venesuelos piliečiai rikiavosi eilėje pasirašyti peticiją, siekiant surengti referendumą dėl prezidento Nikolo Maduro nušalinimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Trečiadienį Venesuelos piliečiai rikiavosi eilėje pasirašyti peticiją, siekiant surengti referendumą dėl prezidento Nikolo Maduro nušalinimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 28, 2016, 10:38 AM, atnaujinta May 27, 2017, 8:48 AM

Gyventojai įpykę dėl slegiančios energijos krizės, dėl kurios viešojo sektoriaus darbuotojams įvesta dviejų dienų darbo savaitė ir kasdien keturioms valandoms išjungiamas elektros energijos tiekimas, praneša agentūra AFP.

Kai prezidentas paskelbė paskutines drastiškas priemones, skirtas susidoroti su krize, opozicija pradėjo rinkti parašus peticijai, kad būtų surengtas referendumas.

Antradienį Nacionalinė rinkimų taryba perdavė įgaliojimus opozicijai rinkti parašus. Reikia surinkti 200 tūkst. parašų, kad būtų surengtas referendumas.

Krizė blogina ir taip pragaištingą Venesuelos ekonomikos padėtį. Nuo naftos priklausančią šalį dėl smunkančio ūkio įspėjo ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF). Anot TVF, ekonomika susitrauks 8 proc., o infliacija viršys 700 proc.

Šalies prezidentas pateko į centro dešiniųjų opozicijos kritikos ugnį, o svarbiausia opozicijos figūra Henrique Capriles trečiadienį pareiškė, kad tikimasi kaip galima anksčiau iki lapkričio surengti referendumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.