Laivas su žmonėmis dreifavo penkias savaites

Keturiolika žmonių, tarp

Jūroje žmonių gyvybę palaikė riešutai.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Jūroje žmonių gyvybę palaikė riešutai.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2016, 11:49 AM, atnaujinta May 25, 2017, 9:12 PM

Dar viena tame laive buvusi moteris mirė netekusi daug skysčių, o jos lavonas buvo išmestas už borto. Dviejų laive buvusių žmonių būklė buvo sunki.

Tie Papua Naujosios Gvinėjos piliečiai balandžio 14 dieną norėjo nuplaukti iš vienos salos į kitą savo šalies rytuose, bet sugedus laivo varikliui jie liko „bejėgiškai dreifuoti toje Ramiojo vandenyno dalyje“, rašo PNG dienraštis „Post Courier“.

Laivas, kuriame buvo keturi vyrai, septynios moterys ir trys vaikai, buvo pastebėtas iš vieno hidroplano antradienį prie Saliamono Salų, už daugiau negu 1 000 km į pietryčius nuo PNG, nurodė Papua Naujosios Gvinėjos aukštasis komisaras Saliamono Salose Fredas Yakasa.

„Jie buvo pastebėti hidroplano ... kuris perkėlė tuos žmones į kitą žvejybos laivą – „Majestic Sun“, saugiai nuplukdžiusius juos į Honiarą“, – F.Yakasa sakė Australijos nacionaliniam transliuotojui ABC, turėdamas omenyje Saliamono Salų sostinę.

„Manau, namuose likę žmonės galvojo, kad jie pražuvę visiems laikams. ... Tai ilgas laikas jūroje“, – aiškino jis.

Jis nepateikė jokių išsamesnių detalių, kur buvo rasti tie žmonės ir kokiu laivu jie plaukė.

F.Yakasa nurodė, kad išgyvenusieji išmetė velionės, kuriai buvo apie 50 metų, kūną į vandenyną, praėjus dviem dienoms po jos mirties. Kiti žmonės išgyveno valgydami katekinių arekų, dar vadinamų betelinėmis palmėmis, riešutų kevalus, kurių buvo laive, pridūrė jis.

Azijoje ir Ramiojo vandenyno regione katekinių arekų riešutai kartu betelių lapais yra populiarus kramtomas stimuliantas.

Betelio vartotojai, lengvai atpažįstami iš rausvai nusidažiusių dantų ir lūpų, tvirtina, kad šis produktas sužadina, suteikia energijos ir panaikina nemalonų burnos kvapą, nors yra nustatyta, kad jis gali sukelti vėžį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.