Rusai niršta dėl V. Putino ir D. Trumpo bučinio Vilniuje

Ant restorano „Keulė Rūkė“ nupieštas saldus bučinys tarp Donaldo Trumpo ir Vladimiro Putino sulaukė reakcijų ir Rusijoje. Šalies naujienų kanalas „Rosija 24“ dėl šio meno kūrinio nepagailėjo Lietuvai ir kūrinio autoriui piktų žodžių.

Rusijos žiniasklaida neslėpė pykčio dėl M.Bonanu piešinio.<br>AP nuotr.
Rusijos žiniasklaida neslėpė pykčio dėl M.Bonanu piešinio.<br>AP nuotr.
Rusijos žiniasklaida neslėpė pykčio dėl M.Bonanu piešinio.<br>AP nuotr.
Rusijos žiniasklaida neslėpė pykčio dėl M.Bonanu piešinio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 18, 2016, 11:02 AM, atnaujinta May 25, 2017, 5:55 AM

„Su Trumpu besibučiuojantis Putinas susprogdino Lietuvą“, – taip pavadinta žinių reportažo ištrauka prieš porą dienų atsirado ir „Youtube“.

„Rosija 24“ žinių vedėjas pirmiausia pabrėžė, kad minėtas piešinys – paprasčiausias plagiatas. Nors ir pats jo autorius menininkas Mindaugas Bonanu niekada neslėpė, kad nupiešti grafitį jį įkvėpė 1990 m. ant Berlyno sienos atsiradęs piešinys, kuriame bučiniu dalijasi sovietų lyderis Leonidas Brežnevas ir Rytų Vokietijos komunistinio režimo lyderis Erichas Honeckeris.

„Menininkas tikina, kad piešinyje nėra jokios neigiamos žinutės, esą tiesiog Putinas geba susikalbėti su Trumpu. Tačiau įdomu tai, kodėl gatvės mene vis dažniau atsiranda politinės temos“, – kalbėjo „Rosija 24“ laidos vedėjas.

Rusas nepamiršo paminėti ir neseniai vykusio „Eurovizijos“ konkurso, esą kaip ir gatvės mene, taip ir dainų konkurse svarbiausia tapo politika.

„Kaip toli viskas gali žengti? Nejau bus geresni pardavimai, jeigu nudažysime politinėmis spalvomis?“ – laidų vedėjas klausė savo kolegės.

„Be abejo, juolab, jei suprasime, kad pašalinus politiką, tokie meno kūriniai taptų beverčiai“, – atsakė žurnalistė.

Moteris tikino, kad nupiešęs besibučiuojančius V.Putiną ir D.Trumpą lietuvių menininkas jau kitą dieną tapo žinomas visam pasauliui.

Reportaže rodomas ir kelių sakinių restorano „Keulė Rūkė“ savininko Dominyko Čečkausko komentaras, esą piešiniu siekta parodyti, kad V.Putinas yra politinės įtampos pasaulyje priežastimi.

Žurnalistams pro akis neprasprūdo ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus nuotrauka besibučiuojančių politikų fone. „Štai Vilniaus meras norėdamas pasireklamuoti prie piešinio nusifotografavo netgi su karine uniforma. Turbūt geresnės vietos Lietuvoje savireklamai nerado. O dar sako – trečias nereikalingas“, – šaipėsi žurnalistai.

„Rosija 24“ žurnalistai priminė ir kitus M.Bonanu piešinius, tačiau tikino, kad anksčiau jis sėkmės nesulaukė, nes „žaidė ne su tais personažais“.

„Sėkmę jam atnešė V.Putinas ir D.Trumpas“, – sakė žurnalistai ir tuojau pat sarkastiškai pridūrė, kad kūrinio autorius dėmesį atkreipė ir perdėtai bijodamas, jog Rusija užpuls Lietuvą.

„Rosija 24“ žurnalistai pakalbino ir Rusijos politologą Dmitrijų Solonikovą. Pastarasis taip pat patikino, kad šlovę M.Bonanu atnešė V.Putinas: „Tapti žinomu paprasta – nupiešei Putino portretą, atsistojai šalia ir štai – tu jau žinomas.“  

Rusijos žiniasklaida taip pat pabrėžė, kad M.Bonanu yra visiškai neoriginalus, nes gatvės mene vaizduoti politines temas jau seniai yra madinga ir to pradininkas paslaptingasis gatvės menininkas Banksy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.