Dėl „EgyptAir“ lėktuvo dingimo Rusija pateikė savo versiją

Rusijos federalinio saugumo tarnybos (FST) vadovas Aleksandras Bortnikovas paskelbė, kad ketvirtadienį dingęs oro linijų „EgyptAir“ lėktuvas „greičiausiai“ tapo teroristų taikiniu, skelbia BBC.

Rusijos federalinio saugumo tarnybos vadovas A.Bortnikovas paskelbė, kad labai tikėtina, jog „EgyptAir“ lėktuvas dingo dėl teroristų atakos.<br>„RIA Novosti“ nuotr.
Rusijos federalinio saugumo tarnybos vadovas A.Bortnikovas paskelbė, kad labai tikėtina, jog „EgyptAir“ lėktuvas dingo dėl teroristų atakos.<br>„RIA Novosti“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2016, 3:48 PM, atnaujinta May 25, 2017, 1:20 AM

„Labiausiai tikėtina, kad tai įvyko teroristinis išpuolis, kuris pražudė 66 įvairių šalių piliečius, – šnekėjo A.Bortnikovas. – Mes raginame visus, taip pat mūsų partnerius Europoje, imtis bendrų pastangų rasti tuos, kurie kalti dėl šios teroro atakos.“

Naujienų agentūros „Interfax“ paviešinti FST vadovo A.Bortnikovo žodžiai nuskambėjo dar vykstant ankstyvą ketvirtadienį pranykusio „Airbus A320“ orlaivio paieškoms. Nors nėra atmetamos jokios teorijos, kol dar nėra jokių tvirtų įrodymų dėl to, kas galėjo nutikti iš Paryžiaus į Kairą skridusiam „EgyptAir“ lėktuvui.

Pasak „The Guardian“, Egipto civilinės aviacijos ministras Sherifas Fathy pranešė, kad „EgyptAir“ orlaivis turėtų būti laikomas dingusiu, o ne sudužusiu tol, kol bus rastos nuolaužos. Lėktuvo paieškos daugiausiai vyksta prie Graikijos Karpato salos.

„Žmonės neturėtų daryti prielaidų, kol dar neradome lėktuvo nuolaužų, – aiškino S.Fathy. – Tačiau jei analizuojame situaciją, yra didesnė tikimybė, kad įvyko teroro ataka, o ne techninis gedimas.“

S.Fathy taip pat teigė, kad skristi oro linijomis “EgyptAir“ buvo saugu. Dingusio lėktuvo keleiviai nesukėlė saugumo problemų, o iki orlaiviui pradingstant nebuvo girdėti apie padidėjusį teroristų aktyvumą. 

Tiesa, paskutiniais duomenimis, toje vietoje rasti du plūduriuojantys dideli plastikiniai objektai. Teigiama, kad tai gali būti orlaivio nuolaužos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.