Lenkijos kanibalas siautėja toliau: puolė prižiūrėtojus

Kanibalas žudikas Kajetanas Poznanskis po ilgų paieškų buvo sučiuptas vasarį. Tačiau jo sulaikymu Lenkijos teisėsaugos bėdos nesibaigė, mat vyras ėmė kelti problemų sėdėdamas kalėjime.

Žudiką įkvėpė siaubo filmo veikėjas.
Žudiką įkvėpė siaubo filmo veikėjas.
Žudiką įkvėpė siaubo filmo veikėjas.
Žudiką įkvėpė siaubo filmo veikėjas.
Daugiau nuotraukų (2)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

May 26, 2016, 9:55 PM, atnaujinta May 24, 2017, 3:12 AM

Vasarį į ieškomiausių pasaulio nusikaltėlių sąrašą įtrauktas ir po tarptautinių gaudynių Maltos sostinėje Valetoje areštuotas lenkas žudikas ir kanibalas K.Poznanskis nesiliovė siautėti net uždarytas Varšuvos kalėjime.

Šio 27-erių filosofo paieška žiemą buvo paskelbta net 190 valstybių. Mat siaubo filmo „Avinėlių tylėjimas“ („The Silence of the Lambs“) veikėjo Hanibalo Lekterio įpėdiniu pasiskelbęs vaikinas buvo pažadėjęs neapsiriboti viena Varšuvoje įvykdyta kraupia žmogžudyste.

„Oskarą“ pelniusio filmo veikėjo nusikaltimus pakartoti sumanęs jaunas vyras sukapojo į gabalus 31 metų Katarzyną J. ir, kaip įtariama, valgė jos mėsą.

K.Poznanskis taip pat prisipažino, kad siekė pabėgti į Afriką ir iš ten, kaip ir jo kinematografinis pirmtakas, kartais grįžti į Europą ir čia tęsti žudymus bei mėgavimąsi žmogiena.

Maltoje areštuotas ir į Lenkiją lėktuvu gabentas K.Poznanskis kelionės metu apkandžiojo du policininkus, todėl jam buvo uždėta speciali kaukė.

Šią savaitę viename Varšuvos kalėjime sėdintis K.Poznanskis ėmė smaugti į jo kamerą tyrimo atlikti atėjusią psichologę, o jos gelbėti puolusį sargybinį sužeidė stiklo šuke.

Vietos tardytojai suka galvą, iš kur maniakas galėjo gauti stiklo šukę, nes sėdi visą parą prižiūrėtojų stebimoje vienutėje.

Kanibalo teismo pradžia vis nukeliama, nes medicinos ekspertai paprašė dar mėnesiui pratęsti žudiko psichikos tyrimą.

K.Poznanskio nusikaltimas šokiravo Lenkijos visuomenę, mat vaikinas yra kilęs iš žinomos Poznanės inteligentų šeimos: jo senelis buvo garsus radijo žurnalistas, motina – Poznanės miesto prokurorė, tėvas – klestintis interjero projektuotojas.

K.Poznanskis mokykloje visus bendraamžius lenkė išprusimu, buvo draugiškas, o jo bičiuliai nepastebėjo kokių nors jo elgesio nukrypimų. Vaikinas pasikeitė išvykęs studijuoti literatūros bei filosofijos į Varšuvą.

Sostinėje K.Poznanskis nepaprastai susižavėjo pesimizmo filosofijos atstovu Arthuru Schopenhaueriu ir ėmė šalintis bičiulių, teigdamas, kad būtina save tobulinti, plėsti asmeninės laisvės erdvę.

A.Schopenhauerio teorinius svarstymus, kad žmogaus laisvės niekas negali riboti, K.Poznanskis papildė teiginiu, jog visišką moralinę nepriklausomybę galima pajusti tik žudant.

Savo filosofinius pasvarstymus bei poeziją apie žmogienos valgymą K.Poznanskis interneto svetainėje rašė lotyniškai, todėl mažai kas suprato, kad vaikinas šlovina žudymą.

Varšuvos Volios mikrorajono bibliotekoje dirbęs jaunas vyras savo auka pasirinko italų kalbos mokytoją Katarzyną J., jai nupjovė galvą, kūną išmėsinėjo ir jį valgė.

Maltoje areštuotas maniakas atsisakė duoti parodymus, tačiau prisipažino, kad vienu nužudymu tikrai neketino apsiriboti.

Psichologai spėja, kad šis vienišius ir nedrąsus svajotojas Katarzyną J. savo auka galėjo pasirinkti ir todėl, kad jam nesisekė bendrauti su moterimis.

Dalis ekspertų vis dėlto spėja, kad tikrosios K.Poznanskio virtimo kanibalu priežastys gali nepaaiškėti ir prasidėjus teismo procesui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.