B. Obama: „Ataka prieš LGBT, yra ataka prieš mus visus“

Sekmadienį Orlando miestą sukrėtusias kruvinas skerdynes naktiniame gėjų klube vis dar gaubia daug nežinios – spėliojama, kokie buvo žudiko motyvai, vis dar identifikuojamos aukų tapatybės, medikai kovoja dėl sužeistųjų gyvybės ligoninėse, pareigūnai aiškinasi, ar žudiką kas nors siejo su teroristine grupuote „Islamo valstybė“.

JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį surengė trumpą spaudos konferenciją, kurios metu pasidalino trumpa žinute, tačiau į žurnalistų klausimus neatsakinėjo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį surengė trumpą spaudos konferenciją, kurios metu pasidalino trumpa žinute, tačiau į žurnalistų klausimus neatsakinėjo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2016, 9:14 PM, atnaujinta May 22, 2017, 12:25 AM

JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį surengė trumpą spaudos konferenciją, kurios metu pasidalino trumpa žinute, tačiau į žurnalistų klausimus neatsakinėjo.

„Mes, amerikiečiai, gedime dėl tragiško teroro ir neapykantos akto. FTB tinkamai tiria šį įvykį ir mes dar daug nežinome apie žudiko motyvus. Tačiau jau dabar aišku, kad žudikas buvo persmelktas neapykantos, per ateinančias dienas sužinosime daugiau detalių apie šį įvykį ir kaip elgtis toliau. [...]

Vieta, kuri buvo atakuota yra kur kas daugiau nei klubas, tai susivienijimo, tolerancijos vieta. Ataka prieš seksualinę orientaciją, prieš LGBT, yra ataka prieš mus visus ir mūsų vertybes, kurias išpažįstame.

Tai, kad žudikas turėjo ginklą, dar kartą pabrėžia laisvą ginklų prieinamumo problemą, kurią turime spręsti. Tai tarsi signalas, kad leidžiame įsinešti ginklus bet kur, į klubą, į mokyklas“, – spaudos konferencijos metu kalbėjo B. Obama.

Jis išreiškė gilią užuojautą aukų artimiesiems ir paragino išlikti vieningiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.