JAV valstybės sekretorius ragina nepamesti galvos dėl „Brexit“

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry pirmadienį paragino Europos Sąjungos

J.Kerry taip pat pabrėžė, kad, nepaisant ketvirtadienį britų priimto sprendimo, bendros vertybės gali būti išsaugotos, o Vašingtonui labai svarbu, kad išliktų „stipri ES“.<br>AP nuotr.
J.Kerry taip pat pabrėžė, kad, nepaisant ketvirtadienį britų priimto sprendimo, bendros vertybės gali būti išsaugotos, o Vašingtonui labai svarbu, kad išliktų „stipri ES“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Jun 27, 2016, 5:23 PM, atnaujinta May 20, 2017, 12:10 PM

Lankydamasis Briuselyje JAV diplomatijos vadovas sakė, kad „labai svarbu pagrindinį dėmesį skirti tam, kad šiame pereinamame etape niekas nepamestų galvos, nesiimtų neapgalvotų veiksmų“.

Pasak jo, Vašingtonas ir Europa visų pirma privalo „ieškoti būdų išsaugoti tą stiprybę, kuri pasitarnaus mus suvedusiems bendriems interesams ir vertybėms. Ir būtent tai yra svarbu“.

J.Kerry taip pat pabrėžė, kad, nepaisant ketvirtadienį britų priimto sprendimo, bendros vertybės gali būti išsaugotos, o Vašingtonui labai svarbu, kad išliktų „stipri ES“.

„Jungtinėms valstybėms rūpi stipri ES, – sakė jis. – Šių kartu susibūrusių valstybių stiprybės dėka mes galime pasiekti gerų dalykų“.

J.Kerry pareiškimas nuskambėjo prieš jam išvykstant į Londoną susitikti su atsistatydinančiu britų premjeru Davidu Cameronu ir užsienio reikalų sekretoriumi Philipu Hammondu.

Kitą dieną vyksiančiame ES lyderių susitikime Briuselyje, kuriame dalyvaus ir D. Cameronas, bus svarstomos Britanijos išstojimo iš Bendrijos procesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.