Internetą šiurpina plintantys mokytojų smurto vaizdai

Socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo plisti vaizdo įrašas, kuriame viena mokytoja Pietų Afrikoje pagaliu muša moksleives, skelbia portalas „Times Live“.

Pietų Afrikos Kvazulu Natalio provincijoje buvo nufilmuota, kaip mokytoja lazda mušė penkias mergaites.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Pietų Afrikos Kvazulu Natalio provincijoje buvo nufilmuota, kaip mokytoja lazda mušė penkias mergaites.<br>AFP/“Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2016, 9:07 AM, atnaujinta May 20, 2017, 7:03 AM

Kvazulu Natalio provincijoje, Kvanongomos mieste esančioje mokykloje buvo nufilmuota kaip mokytoja pagaliu per sėdmenis trankė penkioms mergaitėms, kol jos stovėjo įsikibusioms į kėdės atlošą.

Vaizdo įrašą, kurį nufilmavo vienas iš mokinių, socialiniame tinkle „Facebook“ peržiūrėjo daugiau nei 380 tūkst. kartų.

Vaizdo įraše rodoma, kaip mokytoja vienai mergaitei du kartus sudavė lazda per sėdmenis. Mušta mergaitė tada pasitraukė nuo kėdės, bet mokytoja ją paėmusi už rankos atitempė atgal ir jai per sėdmenis trenkė dar du kartus. Po to mergaitė apsukama ir jai tris kartus užvožiama lazda per rankas.

Mokytoja tuomet prisitraukė antrą mergaitę ir jai greitai šešis kartus trenkė lazda per sėdmenis. Tas pats nutiko dar trims mergaitėms, o tuo metu kai kurie klasėje buvę vaikai juokėsi.

Kvazulu Natalio provincijos švietimo atstovas Muzi Mahlambi teigė, kad jo departamentas pradėjo tyrimą dėl šio įvykio, nes fizinės bausmės buvo uždraustos.

M.Mahlambi taip pat paskelbė, kad švietimo vykdomosios tarybos narys Mthandeni Dlungwane'as antradienį lankysis mokykloje, kurioje buvo muštos penkios mergaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.