D.Trumpas pajuokavo apie Meksikos karo lėktuvo ataką

Būdamas už daugiau negu 3

D.Trumpas pajuokavo apie Meksikos karo lėktuvo ataką<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Trumpas pajuokavo apie Meksikos karo lėktuvo ataką<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

Jul 1, 2016, 10:12 AM, atnaujinta May 20, 2017, 4:38 AM

Milijardierius respublikonas, trokštantis tapti Amerikos karinių pajėgų vyriausiuoju vadu, šį komentarą išsakė per susitikimą su rinkėjais šiaurės rytiniame Mančesterio mieste Naujojo Hampšyro valstijoje.

D.Trumpas atkreipė dėmesį į tą lėktuvą, kai kalbėjo apie laisvosios prekybos sutartis, dėl kurių JAV gamybos pramonės darbo vietos migravo į Meksiką ir kitas šalis. Verslo magnatas taip pat gyrė Meksikos lyderius, kurie yra „daug gudresni“.

„Iš tiesų tai gali būti Meksikos lėktuvas, jie ruošiasi pulti“, – pajuokavo kandidatas, rodydamas į lėktuvą, skridusį virš renginio po atviru dangumi vietos.

D.Trumpas pernai birželį paskelbė sieksiantis prezidento, žadėdamas išrauti neteisėtą imigraciją. Jis taip pat įžeidė meksikiečius imigrantus, pavadinęs juos žagintojais, nusikaltėliais ir narkotikų kontrabandininkais.

Šis prieštaringai vertinamas veikėjas suglumino JAV politinį isteblišmentą, laimėjęs Respublikonų partijos pirminių rinkimų kampaniją ir įveikęs labiau patyrusius varžovus. Tapęs numanomu partijos kandidatu jis dabar sutelkė dėmesį į lapkritį vyksiančius visuotinius rinkimus, kuriuose susigrums su demokratų kandidate Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Meksika įtūžo, kai D.Trumpas pareiškė reikalausiantis kaimyninės šalies apmokėti tvoros, kurią jis ketina pastatyti palei bendrą sieną, statybas. D.Trumpas žada atsitverti nuo Meksikos, kad sustabdytų neteisėtų migrantų srautą į Jungtines Valstijas.

Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto (Enrikė Penja Njeto) lygino D.Trumpo retoriką su Europos diktatorių Adolfo Hitlerio ir Benito Mussolini (Benito Musolinio) kalbomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.