R. Fico tikisi, kad bus gerbiama rinkėjų valia dėl „Brexit“

Referendumui organizuoti reikia surinkti 350 tūkst. parašų.

„Negalime įsivaizduoti, kad tai galėtų kažkaip sustoti“, – sakė centro kairiųjų koalicinei vyriausybei vadovaujantis R.Fico.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Negalime įsivaizduoti, kad tai galėtų kažkaip sustoti“, – sakė centro kairiųjų koalicinei vyriausybei vadovaujantis R.Fico.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 4, 2016, 9:10 AM, atnaujinta May 19, 2017, 11:23 PM

„Negalime įsivaizduoti, kad tai galėtų kažkaip sustoti“, – sakė centro kairiųjų koalicinei vyriausybei vadovaujantis R.Fico per diskusiją su kolega iš Čekijos, vykusią Čekijos televizijos eteryje.

„Teoriškai tai įmanoma, tačiau iš tiesų negaliu įsivaizduoti, kad britų politikai galėtų pasipriešinti referendumo rezultatams“, – pridūrė jis.

Po birželio 23 dienos referendumo, kuriame britai nubalsavo už pasitraukimą iš ES, būta svarstymų dėl galimybės šalies lyderiams panaikinti plebiscito rezultatus.

Euro zonai priklausanti Slovakija, turinti 5,4 mln. gyventojų, prie ES vairo stojo penktadienį, praėjus savaitei po „Brexit“ referendumo, kurio baigtis nustatė pusmetį truksiančio Bratislavos pirmininkavimo Bendrijai darbotvarkę.

Be to, penktadienį nedidelė Slovakijos kraštutinių dešiniųjų partija, kuri 150 vietų parlamente turi 14 deputatų, ėmė rinkti parašus po peticija, kurioje reikalaujama šalyje surengti analogišką referendumą.

Referendumui organizuoti reikia surinkti 350 tūkst. parašų.

Kaimyninės Čekijos, kuri iki 1993-iųjų su Slovakija sudarė vieną valstybę, prezidentas Milošas Zemanas ketvirtadienį pareiškė, kad „padarys viską, kas įmanoma“, kad šalyje būtų surengtas referendumas dėl išstojimo iš ES ir NATO.

Tačiau Čekijos premjeras Bohuslavas Sobotka sekmadienį per diskusiją su R.Fico sakė, kad jo centro kairiųjų vyriausybė „nerengs referendumo dėl pasitraukimo iš ES ar NATO“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.