Nespaudė bendradarbėms rankos – neteko darbo

Švedijos gyventojas į teismą

Savivaldybės vadovai nusprendė, kad toks darbuotojo elgesys nedera su lygybės politika.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Savivaldybės vadovai nusprendė, kad toks darbuotojo elgesys nedera su lygybės politika.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2016, 11:24 AM, atnaujinta May 17, 2017, 11:07 PM

Vyras yra praktikuojantis musulmonas ir dirbo Pietų Švedijoje esančioje Helsingborgo savivaldybėje. Anot jo, rankos paspaudimas moteriai prieštarauja jo religiniams įsitikinimams, nors kolegoms vyrams mielai sutikdavo paspausti rankas.

Savivaldybės vadovai nusprendė, kad toks darbuotojo elgesys nedera su lygybės politika, ir vyriškį nusprendė atleisti iš darbo.

Buvusio savivaldybės darbuotojo vardas ir konkrečios pareigos neskelbiamos, bet žinoma, kad jis dirbo samdomu darbuotoju. Vietos žiniasklaidai musulmonas teigė nesuprantantis, kodėl jam negalėjo būti padaryta išimtis, kai šis pasisveikinimą su moterimi išreikšdavo pridėdamas ranką sau prie širdies.

„Esu praktikuojantis ir religingas musulmonas ir noriu išpažinti savo religiją. Ne tik vyrai nenori paspausti rankos moterims – yra ir tokių moterų, kurios nenori to daryti vyrams“, – sakė vyriškis.

Tačiau savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vadovas tvirtina, kad musulmono darbuotojo elgesys darbe kūrė neigiamą atmosferą.

„Jo kolegės moterys jautėsi diskriminuojamos. Galite išpažinti kokią tik norite religiją, bet negalite elgtis darbovietėje kaip tik norite“, – sakė savivaldybės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.