Neklusniems įsimylėjėliams Paryžiaus taisyklės negalioja

Prašau įrodinėti savo meilę kitaip. Tokį reikalavimą Paryžiaus valdžia pateikė įsimylėjėliams, kurie nekeičia įpročių ir apkarsto tiltus metalinėmis spynelėmis.

Dešimtys tūkstančių spynų buvo nukirpta nuo Menų tilto dar praėjusiais metais, bet neklusnūs įsimylėjėliai netrukus rado kitų vietų, kur jas pakabinti.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Dešimtys tūkstančių spynų buvo nukirpta nuo Menų tilto dar praėjusiais metais, bet neklusnūs įsimylėjėliai netrukus rado kitų vietų, kur jas pakabinti.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 10:09 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:18 PM

Galbūt meilė neturi ribų, bet Paryžius pasiryžęs jas nustatyti – Prancūzijos sostinės pareigūnai nutarė griežčiau kovoti su tradicija – kabinti spynas ant miesto tiltų kaip neblėstančios meilės ženklą.

Pernai birželį miesto tarnybos pašalino šimtus tūkstančių tokių spynų nuo miesto tiltų.

Ypač susirūpinta dėl garsiojo Menų tilto, kai dalis jo pėsčiųjų tako įgriuvo neatlaikiusi ant turėklų užkabintų spynų svorio.

Siekiant apsaugoti tiltą ant metalinių turėklų grotų buvo sumontuoti skaidrūs skydai.

Tačiau tai nepakeitė turistų įpročių – jie tiesiog pradėjo kabinti daugiau spynų ant Naujojo tilto, kuris yra seniausias Paryžiuje, pastatytas daugiau kaip negu 400 metų.

Paryžiaus mero pavaduotojas Bruno Juillard’as sakė, kad ant šio ir kitų tiltų bus įrengti skydai su užrašais prancūzų ir anglų kalbomis, tokiais kaip „Nereikia spynelių – Paryžius jums dėkoja“ arba „Raskite kitokį būdą savo meilei parodyti“.

„Norime, kad Paryžius išliktų romantikos ir meilės sostinė, kad įsimylėjėliai iš viso pasaulio lankytųsi Paryžiuje. Šis miestas labai romantiškas, ypač Senos upė, bet taip pat privalome saugoti jo paveldą“, – pažymėjo B.Juillard’as.

Romantiški turistai iš viso pasaulio jau daug metų stengdavosi apsilankyti ant Menų tilto per Senos upę, užkabinti ant jo turėklų amžiną meilę simbolizuojančią spyną, ant kurios užrašyti įsimylėjėlių inicialai, ir išmesti raktą į upę. Tikima, kad toks ritualas užtikrins meilės tvarumą.

Mada kabinti spynas ant Menų tilto prasidėjo 2008 metais, bet ši problema būdinga ne vien Paryžiui.

Nežinia, kur pirmiausia buvo sumanytas meilės spynos rakinimo ritualas, bet tiltų, apkabinėtų spynomis su užrašytais įsimylėjėlių vardais ar inicialais, galima rasti ne tiktai daugelyje Europos sostinių, bet ir Marakeše bei Kinijoje. (BNS, AFP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.