Britų porą pražudė žemės drebėjimas: rasti vienas kito glėbyje

Britų pora, kurią pražudė 6,2 balų žemės drebėjimas Italijoje, rasta lovoje, vienas kito glėbyje, pranešė poros draugai.

Britų porą pražudė žemės drebėjimas: rasti vienas kito glėbyje<br>Youtube stopkadras
Britų porą pražudė žemės drebėjimas: rasti vienas kito glėbyje<br>Youtube stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-29 17:16, atnaujinta 2017-05-14 14:41

Maria ir Williamas Henniker-Gotley atostogavo savo name Italijoje, kai stiprus žemės drebėjimas supurtė šalį, sugriovė daugybę namų iki pamatų ir nusinešė mažiausiai 290 žmonių gyvybes.

Per žemės drebėjimą žuvo ir poros sūnaus geriausias draugas Marcos Burnett, kuriam tebuvo 14 metų. Paauglys su savo šeima savaitei atostogų į Italiją atskrido prieš trylika valandų iki nelaimės.

55-erių konsultantas Henniker-Gotley ir jo žmona, 51-erių labdaros organizacijos darbuotoja Maria iš Stockweel, pietinio Londono, rasti vienas kito glėbyje, lovoje, kai jų namas buvo sugriautas iki pamatų.

Jų vaikai – 14 metų Jackas ir 15 metų Francesca  – liko našlaičiais. Jie desperatiškai bandė prisiskambinti į mamos mobiliųjį telefoną po to, kai gelbėtojų buvo rasti namo griuvėsiuose.

43-ejų Barbara Digiacomo, kuri porą pažinojo nuo 2012 metų ir prižiūrėjo poros namą, teigė, kad kai vyrą su žmona rado negyvus, jie buvo vienas kitą apsikabinę.

„Nemanau, kad jie suvokė, kas vyksta, nes tuo metu giliai miegojo. Jie buvo apsikabinę vienas kitą lovoje, man atrodo, kad jie tik spėjo išgirsti didelį trenksmą ir tai buvo pabaiga“, – sakė moteris dailymail.co.uk.

Italijos valdžia sekmadienį atskleidė, kad centrinę Italiją sukrėtęs žemės drebėjimas savo galia prilygo 20 tūkst. atominių bombų, detonuotų epicentre po žemės paviršiumi.

Britų poros namas buvo sugriautas iki pamatų, nepaisant to, kad vos prieš metus buvo renovuotas. Sommatti tai buvo stipriausiai nuniokotas pastatas per visą žemės drebėjimą.

Namas, kurį buvo įsigijusi britų pora, buvo naudojamas kaip vasarnamis, tačiau pora vylėsi, kad ateityje, nepaisant šaltų žiemų, jame galės gyventi nuolat.

Šalia šio namo, kurį žemės drebėjimas visiškai sugriovė, liko stovėti kavinė, kurią pora labai mėgo ir eidavo ten pietauti sekmadieniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.