Burkinį dėvinti australė išprašyta iš Prancūzijos paplūdimio

Musulmonė Australijos pilietė

Vasaros viduryje vietos merai šį draudimą priėmė motyvuodami tuo, kad visą kūną dengiantys maudymosi kostiumėliai simbolizuoja islamą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Vasaros viduryje vietos merai šį draudimą priėmė motyvuodami tuo, kad visą kūną dengiantys maudymosi kostiumėliai simbolizuoja islamą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-19 10:59, atnaujinta 2017-05-12 15:58

23-ejų metų amžiaus medicinos studentė Zeynab Alshelh Australijos žiniasklaidai sakė, kad į Europą vyko norėdama sužinoti apie vietos musulmonių padėtį ir išreikšti solidarumą su jomis.

Sekmadienio vakarą Australijos televizijos kanalo „Channel 7“ rodytoje vaizdo medžiagoje matyti, kaip vyras grasina iškviesti policiją, jei Z.Alshelh nepaliks Vilnevo-Lubės miestelio paplūdimio. Kiti paplūdimyje buvę žmonės rodė į ją pirštais arba nepritariamai komentavo jos aprangą.

Z.Alshelh pažymėjo, kad žmonės akivaizdžiai buvo nepatenkinti jos ir jos šeimos buvimu paplūdimyje, nors jame burkinių draudimas ir buvo panaikintas. Ji pridūrė, kad toks elgesys „prasideda paplūdimyje ir vienas Dievas težino, kur baigiasi“.

Rugpjūtį aukščiausiasis Prancūzijos administracinis teismas panaikino keliuose šalies miesteliuose įvesto burkinių draudimo galiojimą.

Vasaros viduryje vietos merai šį draudimą priėmė motyvuodami tuo, kad visą kūną dengiantys maudymosi kostiumėliai simbolizuoja islamą ir po liepos mėnesio teroro išpuolio Nicoje jie žmonių gali būti palaikyti provokaciniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.