Košmarą Berlyne išgyvenę liudininkai matė mirtį sėjantį sunkvežimį

Šventėms pasiruošti nusprendę Kalėdų mugės Berlyne lankytojai pateko į tikrą košmarą. Pirmadienio vakarą įsibėgėjęs sunkvežimis rėžėsi į Kalėdinę mugę ir nužudė bent 12 žmonių. Dar beveik 50 žmonių buvo sužeisti, o Vokietijoje iškart pradėta kalbėti, kad tai – ne nelaimingas atsitikimas, o suplanuotas išpuolis.

Sunkvežimis rėžėsi į Kalėdų mugę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Sunkvežimis rėžėsi į Kalėdų mugę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-19 23:18, atnaujinta 2018-02-09 21:42

O pasaulis klausosi košmarą išgyvenusių žmonių pasakojimų.

„Ėjau išėjimo iš mugės link ir rašiau žinutę, o tada už 10 metrų pamačiau, kaip žmonės staiga ėmė šaukti. Išvydau sunkvežimio viršutinę dalį. Jis važiavo į žmones, o jie bėgo ir mėtė savo daiktus.

Aš tiesiog patraukiau į kitą pusę. Nesupratau, kas vyksta. Girdėjau pokšėjimą, bet nežinau, ar tai šūviai. Nebuvo kur bėgti, todėl daugelis pasislėpė už stalų. Palaukėme, kol viskas aprims“, – „CBS News“ sakė Shandana Durrani.

„Mačiau sugriautus namelius. Ant žemės buvo daugybė skysčių. Tai gali būti ir raudonas vynas, ir kraujas. Nežinau. Daugybė žmonių buvo ant žemės, jų buvo ir po sunkvežimiu. Siaubinga“, – sakė „Berliner Morgenpost“ žurnalistas Janas Hollitzeris, kuris buvo toje vietoje.

„Žmonės sutraiškyti. Aš saugi. Aš saugi“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė įvykio liudininkė Emma Rushton.

„Sky News“ televizijai ji sakė: „Tai – ne incidentas. Jis važiavo 40 kilometrų per valandą greičiu. Tai buvo mugės vidurys. Neįmanoma, kad jis tiesiog galėjo nukrypti nuo kelio.“

Australė Trisha O'Neill stebėjo skerdynes iš arti: „Girdėjau klyksmus ir visi sustingome. Staiga žmonės pradėjo judėti ir kilnot nuolaužas, padėti sužeistiesiems. Visur buvo kraujas ir kūnai. Žmonės, tarp jų senukai ir vaikai, nejudėjo. Visi verkė, mano veidu taip pat pradėjo riedėti ašaros.“

Liudininkas Mike'as Foxas naujienų agentūrai „Associated Press“ tikino, kad transporto priemonė pravažiavo vos už trijų metrų nuo jo ir tada rėžėsi į mugę, daužydama stalus ir medinius kioskus. 

„Tai tikrai buvo tyčinis veiksmas. Žmonės gulėjo sulaužytomis galūnėmis, kiti buvo įstrigę po dekoracijomis“, – prisiminė turistas iš Birmingamo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.