Berlyno policija sulaikė tunisietį, siejamą su košmaru Kalėdų mugėje

Vokietijos policija sulaikė 40-metį tunisietį, kuris susijęs su praėjusią savaitę surengtu teroro išpuoliu Berlyne, skelbia BBC.

Berlyno policija sulaikė įtariamąjį, kuris galbūt susijęs su teroro išpuoliu Kalėdų turguje.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Berlyno policija sulaikė įtariamąjį, kuris galbūt susijęs su teroro išpuoliu Kalėdų turguje.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 3:49 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:25 PM

Šia informacija pasidalino Vokietijos prokurorai. Berlyno policijos pareigūnai surengė reidą namuose ir darbovietėje vyro, kurio numeris buvo aptiktas teroristo Aniso Amri telefone. A.Amri įvairavo sunkvežimį į Kalėdų turgų Berlyne ir nužudė 12 žmonių. 24 metų teroristas buvo nušautas policininkų Milane penktadienį.

Pareigūnai turi iki ketvirtadienio sulaikytam tunisiečiui pateikti kaltinimus arba jį paleisti į laisvę.

Praėjusią savaitę Tunise buvo areštuotas A.Amri sūnėnas ir dar du vyrai, kurie yra įtariami teroristai. A.Amri savo sūnėnui siuntė pinigų, kad šis atkeliautų į Europą.

Vokietijos teisėsauga bando išsiaiškinti, ar A.Amri turėjo bendrininkų, ir siekia sužinoti, ar jis po teroro atakos buvo nuvykęs į Nyderlandus prieš keliaudamas į Prancūziją ir Italiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.