Donaldas Trumpas dūrė demokratų lyderiui: išvadino juokdariu

JAV išrinktasis prezidentas

JAV išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pavadino vieną Demokratų partijos lyderį „juokdariu“, kuris elgiasi kaip tipiškas politikas, tačiau paragino jį bendradarbiauti su respublikonais.<br>AP ir AFP/Scanpix nuotr.
JAV išrinktasis prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį pavadino vieną Demokratų partijos lyderį „juokdariu“, kuris elgiasi kaip tipiškas politikas, tačiau paragino jį bendradarbiauti su respublikonais.<br>AP ir AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf,

2017-01-05 16:02, atnaujinta 2017-04-12 17:26

Naujausioje ankstų rytą tinkle „Twitter“ pasirodžiusioje žinutėje būsimasis prezidentas užsipuolė anksčiau jo išgirtą Senato mažumos lyderį Chucką Schumerą, augant respublikonų ir demokratų nesutarimams dėl sveikatos priežiūros reformos.

Respublikonai žada tesėti savo nepopuliarų rinkimų kampanijos pažadą ir atšaukti prezidento Baracko Obamos iniciatyva priimtą Pacientų apsaugos ir prieinamos sveikatos priežiūros įstatymą (The Patient Protection and Affordable Care Act), kuris suteikė galimybę gauti medicinines paslaugas milijonams mažesnes pajamas turinčių amerikiečių, bet padidino draudimo įmokas.

Tačiau atrodo, kad respublikonai – kurie kontroliuoja Senatą, Atstovų Rūmus, ir nuo sausio 20 dienos perims dar ir prezidentūrą – kol kas nežino kuo galima būtų pakeisti vadinamąjį „ObamaCare“ įstatymą.

Respublikonų partijai sulaukus kritikos už tai, kad pirmosiomis naujojo Kongreso darbo dienomis ji plaukė pasroviui, D.Trumpas ir vėl permetė atsakomybę demokratams.

„Demokratai, kuriems vadovauja vyriausiasis juokdarys Chuckas Schumeras, žino koks blogas yra „ObamaCare“ ir į ką jie įsivėlė“, – paskelbė D.Trumpas tviteryje po virtinės ankstesnių žinučių, kurios šiame tinkle būdavo tai šiurkščios, tai taikios.

„Užuot bandytų jį (įstatymą) taisyti, jie imasi politikams būdingo elgesio – kaltinimų. Iš tikrųjų „ObamaCare“ buvo melas nuo pat pradžių. „Išsaugok gydytoją, išsaugok savo planą!“. Laikas respublikonams ir demokratams susėsti ir paruošti sveikatos priežiūros planą, kuris tikrai veiktų – gerokai pigesnį ir DAUG GERESNĮ!“, – parašė D.Trumpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.