Keistą nusikaltimą įvykdžiusio ruso laukia penkeri metai kalėjimo

Vienas rusas į teisėsaugos akiratį pateko dėl itin keisto nusikaltimo. Jaunas Sibiro gyventojas buvo sulaikytas dėl to, kad pavogė daugybę kedrinių pušų kankorėžių ir jam dabar gresia už grotų praleisti pusę dešimtmečio.

Kedrinių pušų kankorėžiai yra labai vertingi.<br>„123rf“ nuotr.
Kedrinių pušų kankorėžiai yra labai vertingi.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2017, 7:48 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 12:04 PM

Tiumenės srityje, Chantų Mansijos autonominėje apygardoje esančio Ruskinskajos kaimo gyventojas sugebėjo prisivogti stulbinantį kiekį šių kankorėžių – net 120 kilogramų, rašo „The Moscow Times“.

Kedrinių pušų kankorėžiuose glūdi vertingos valgomos pinijos, o kankorėžiai taip pat naudojami rusų liaudies tradicijų vaistuose ir net meno kūriniuose. Tad nenuostabu, kad nusikaltėlis susigundė pralobti pas kaimyną aptikęs pušinį lobį.

Pasak policijos, vienas Ruskinskajos kaime gyvenantis žmogus pranešė teisėsaugai apie tai, kad iš jo garažo pradingo 12 maišų kedro kankorėžių.

Nusikaltimą tyrę pareigūnai sulaikė 23 metų įtariamąjį, kuris prisipažino pavogęs kankorėžius. Tiesa, jaunuolis jau buvo spėjęs juos parduoti. Įtariamajam gresia iki penkių metų kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.