Kremlius kantriai aiškina, kodėl buvo aneksuotas Krymo pusiasalis

Kremlius tikina kantriai aiškinąs ir toliau aiškinsiąs JAV, kodėl įvyko Krymo aneksija ir kodėl pusiasalis nebus grąžintas Ukrainai, skelbia ukrainiečių naujienų portalas „Unian“.

Pasak D.Peskovo, Rusijos prezidentas V.Putinas nežada aptarinėti Krymo sugrąžinimo Ukrainai.<br>Sputnik nuotr.
Pasak D.Peskovo, Rusijos prezidentas V.Putinas nežada aptarinėti Krymo sugrąžinimo Ukrainai.<br>Sputnik nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-15 21:50, atnaujinta 2017-04-10 00:18

„Kalbant apie Krymą, jūs žinote, kad Rusijos prezidentas gana kantriai savo partneriams aiškina priežastis, kodėl Krymo gyventojai nusprendė ieškoti apsaugos Rusijoje ir tapti jos dalimi“, – teigė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Pasak jo, V.Putinas stengiasi paaiškinti, kad „Ukrainoje įvyko perversmas, kuris didžiąją dalimi buvo finansuojamas iš užsienio“.

Be to, D.Peskovas tvirtino, kad Rusija būdama Minsko susitarimų „saugumo garantu“, kartu su partneriais Berlyne ir Paryžiuje siekia „dėti maksimalias pastangas, kad konfliktas nebūtų eskaluojamas ir būtų rastas politinis jo sprendimas“.

Tačiau esą apie Krymo sugrąžinimą negali būti nė kalbos.

„Ši tema nebus aptariama, nes ji paprasčiausiai ir negali būti aptariama. Rusija su užsienio partneriais neaptarinėja klausimų, susijusių su jos teritorija. Mes tikime, kad santykiai su JAV bus normalizuoti ir mums bus suteikta proga ramiai, diplomatiškai ir konstruktyviai pateikti savo argumentus partneriams Amerikoje“, – kalbėjo D.Peskovas.

Tiesa, kol kas, pasak jo, santykiai su JAV „nepradėti gerinti“.

„Kol kas abi pusės tik išreiškė normą gerinti santykius, kurie dėl žinomų priežasčių yra apverktinoje padėtyje. Tačiau nereikia skubinti įvykių. Šiuo metu tik baigiama formuoti naujojo JAV prezidento administracija. Todėl būtina sulaukti, kol bus užmegzti pirmieji kontaktai“, – teigė D.Peskovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.