Sergejus Lavrovas pasisakė apie pasaulio tvarką ir pažėrė kritikos Vakarams

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas šeštadienį

S.Lavrovas.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
S.Lavrovas.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, „Interfax“ ir lrytas.lt inf.

2017-02-18 14:12, atnaujinta 2017-04-09 20:05

„Tikiuosi, kad pasaulis pasirinks demokratinę pasaulio tvarką – postvakarietišką tvarką, kai kiekviena šalis būtų apibrėžiama savo suverenumu“, – jis sakė Miuncheno saugumo konferencijoje.

Rusijos diplomatijos vadovas pridūrė, kad Maskva nori kurti pragmatiškus santykius su Vašingtonu.

„Kokių santykių norime su JAV? Pragmatizmo santykių, apipusės pagarbos, ypatingos atsakomybės už pasaulio stabilumą suvokimo“, – pažymėjo S.Lavrovas.

„Abi mūsų šalys niekada tiesiogiai nekonfliktavo; mūsų tarpusavio istorijoje daug daugiau draugiškumo negu priešpriešos“, – sakė jis.

„Mūsų bendras interesas – kurti Rusijos ir Amerikos santykiu, juolab kad Amerika mums ne mažiau artima negu Europos Sąjunga, mūsų kaimynė. Beringo sąsiauryje mus skiria tik keturi kilometrai“, – pažymėjo diplomatijos vadovas.

Vis dėlto S.Lavrovas perspėjo, kad Miunchene išsakyti kai kurių Vakarų politikų pareiškimai rodo, kad Šaltasis karas dar nėra pasibaigęs.

„Sakoma, kad karai prasideda žmonių galvose – taigi, logiška, kad jie ten turėtų ir pasibaigti. Tačiau su Šaltuoju karu taip nenutiko – ypač sprendžiant iš kai kurių Europos ir Jungtinių Valstijų politikų pareiškimų, įskaitant pareiškimus, padarytus vakar ir šiandien, konferencijos pradžioje“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.