Paviešintas Šiaurės Korėjos lyderio brolio Kim Jong-namo apnuodijimo vaizdo įrašas

Japonijos televizija parodytame stebėjimo kamerų įraše užfiksuotas Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno netikro brolio Kim Jong-namo žmogžudystė Kvala Lumpūro oro uoste, rašo „The Guardian“.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2017, 10:52 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 6:12 PM

Praėjusios savaitės pradžioje Malaizijoje užpultas Kim Jong-namas mirė pakeliui į ligoninę, nes jam oro uoste nežinoma moteris į veidą papurškė chemikalų.

„Fuji TV“ parodė prastos kokybės stebėjimo kamerų įrašą, kuriame vyras, kaip manoma Kim Jong-namas, iš nugaros užpuolamas baltai apsirengusios moters. Ji iš nugaros uždeda rankas jam ant veido ir staigiai nueina į šoną. Matoma ir kita moteris, staiga pasitraukianti nuo sąmyšio.

Kitame kadre jau ryškiau matosi mėlynais marškiniais ir pilku švarku apsirengęs Kim Jong-namas. Jis besivalydamas veidą svirduliuoja prie oro uosto darbuotojų ir tada pajuda link greitosios pagalbos punkto.

Šiaurės Korėjos diktatoriaus netikro brolio žmogžudystė sukėlė diplomatinį skandalą. Malaizijos užsienio reikalų ministerija pirmadienį išsikvietė ambasadorių iš Šiaurės Korėjos.

Nors Pchenjanas oficialiai dėl įvykio nepasisakė, JAV ir Pietų Korėjos pareigūnai įsitikinę, kad žmogžudystę užsakė režimas.

Malaizijos teisėsauga sulaikė keturis žmones – vietnamietę, indonezietę, malaizietį ir Šiaurės Korėjos gyventoją.

Tebeieškoma keturių įtariamųjų korėjiečių, kurie iš Malaizijos išvyko pirmadienį – kai ir buvo įvykdyta žmogžudystė.

Sulaikyta indonezietė teisinosi buvusi įviliota į pinkles ir priversta patikėti, kad dalyvauja paslėptos kameros pokštų televizijos laidoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.