Išaiškėjo, kad Mike'as Pence'as tapo programišių auka

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as, anot žiniasklaidos, būdamas Indianos

M.Pence'as būdamas Indianos gubernatorius tarnybiniams reikalams tvarkyti naudojosi privačia elektroninio pašto dėžute.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
M.Pence'as būdamas Indianos gubernatorius tarnybiniams reikalams tvarkyti naudojosi privačia elektroninio pašto dėžute.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-03 08:14, atnaujinta 2017-04-08 17:11

Laikraštis išsiaiškino, kad AOL pašto dėžutė, be kita ko, buvo naudojama su patarėjais aptariant tokius klausimus, kaip valstijos reakcija į teroristinius išpuolius ar apsauginiai vartai prie jo namų. Viename elektroniniame laiške kalbama apie areštą kelių vyrų, kuriems pareikšti kaltinimai dėl terorizmo.

Priminsime, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas per rinkimų kampaniją smarkiai puolė savo konkurentę Hillary Clinton dėl privataus elektroninio pašto naudojimo. Buvusią valstybės sekretorę ne kartą kritikavo ir M.Pence'as, kaltindamas ją aplaidžiai elgusis su slapta informacija.

M.Pence'as nuo 2012 metų iki šių metų sausio pradžios buvo Indianos gubernatorius. Viceprezidento biuras laikraščiui pareiškė, kad M.Pence'as, kaip ir ankstesni gubernatoriai, turėjo ir tarnybinę, ir privačią pašto dėžutę. Jis esą dėl elektroninio pašto naudojimo visiškai laikėsi valstijos įstatymų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.