Donaldas Trumpas pasikalbėjo su Palestinos prezidentu ir pakvietė jį į Baltuosius rūmus

Jungtinių Valstijų prezidentas

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį telefonu kalbėjosi su Palestinos prezidentu Mahmousu Abbasu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį telefonu kalbėjosi su Palestinos prezidentu Mahmousu Abbasu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-11 08:56, atnaujinta 2017-04-08 05:06

„Prezidentas D.Trumpas pateikė oficialų kvietimą prezidentui M.Abbasui greitu metu apsilankyti Baltuosiuose rūmuose, siekiant aptarti politinio proceso atnaujinimo būdus. JAV prezidentas pabrėžė įsipareigojimą Palestinos ir Izraelio taikos procesui, privesiančiam prie realios taikos tarp palestiniečių ir izraeliečių“, – remiantis oficialios Palestinos naujienų agentūros WAFA pranešimais teigė M.Abbaso atstovas.

Nors tai pirmas prezidentų pokalbis, D.Trumpas anksčiau kalbėjosi su Izraelio ministru pirmininku. Vasario viduryje JAV prezidentas Baltuosiuose rūmuose priėmė Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu.

Susitikimo metu D.Trumpas teigė, kad Izraelio ir Palestinos konflikte neapsiribos dviejų valstybių principu pagrįstu sprendimu ir nutols nuo pozicijos, kurios daugelį metų laikėsi jo pirmtakai. Jungtinių Valstijų lyderis teigė palaikysiąs bet kurį sprendimą, dėl kurio sutars abi pusės.

„Prezidentas pabrėžė asmeninį įsitikinimą, kad taika yra galima, ir, anot prezidento, atėjo metas pasiekti susitarimą. D.Trumpas pabrėžė, kad toks susitarimas ne tik užtikrins izraeliečiams ir palestiniečiams taiką ir saugumą, kurio jie nusipelnė, bet taip pat turės teigiamos įtakos regione ir pasaulyje“, – teigiama Baltųjų rūmų pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.