Jungtinės Karalystės žvalgybininkai neigia, kad klausėsi D. Trumpo pokalbių

Jungtinės Karalystės žvalgybos

GCHQ pareiškė, kad kaltinimai yra „absurdiški, visiškai juokingi ir turėtų būti ignoruojami“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
GCHQ pareiškė, kad kaltinimai yra „absurdiški, visiškai juokingi ir turėtų būti ignoruojami“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 10:00 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 8:08 PM

Šio neįprasto žingsnio GCHQ ėmėsi po to, kai kaltinimus pareiškė Baltųjų rūmų spaudos sekretorius Seanas Spiceris. GCHQ pareiškė, kad kaltinimai yra „absurdiški, visiškai juokingi ir turėtų būti ignoruojami“.

Jungtinių Valstijų lyderis tvirtina, kad Trumpo dangoraižis Niujorke buvo sekamas. Tačiau prezidentas nepateikė jokių šį teiginį patvirtinančių įrodymų.

Senato komitetas ketvirtadienį priėjo prie išvados, kad nėra jokių ženklų, rodančių, jog JAV vyriausybė prieš ar po prezidento rinkimų sekė Trumpo dangoraižį.

Tokius kaltinimus apie GCHQ dalyvavimą pirmiausiai pareiškė buvęs teisėjas Andrew Napolitano.

Barackas Obama nesinaudojo Nacionalinio saugumo agentūra (NSA), Centrine žvalgybos valdyba (CŽV), Federaliniu tyrimu biuru (FTB), teisingumo departamentu, jis naudojosi Didžiosios Britanijos žvalgybos agentūra GCHQ“, – teigė vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.