JAV žvalgybos agentūrų vadovai liudys dėl galimo Rusijos kišimosi į rinkimus

JAV Federalinio tyrimų biuro

FTB vadovas J.Comey Senate liudys apie galimus D.Trumpo ryšius su Rusija.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
FTB vadovas J.Comey Senate liudys apie galimus D.Trumpo ryšius su Rusija.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2017, 8:27 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 4:07 PM

Jie taip pat aptars D.Trumpo teiginius, esą Baracko Obamos nurodymu buvo klausomasi jo telefono pokalbių.

FTB vadovas James'as Comey ir NSA direktorius admirolas Mike'as Rogersas liudys retuose viešuose Kongreso Žvalgybos komiteto klausymuose.

Rusija neigia bandžiusi daryti įtaką JAV prezidento rinkimų baigčiai, o D.Trumpas savo ruožtu šį tyrimą pavadino „visiška raganų medžiokle“.

Sausį JAV žvalgybos agentūros pareiškė manančios, kad Kremliaus remiami programišiai įsilaužė į aukšto rango Demokratų partijos narių elektroninio pašto paskyras ir paviešino nepatogius laiškus, taip siekdami padėti D.Trumpui nugalėti Hillary Clinton.

Žvalgybų vadovus duoti parodymus pasikvietė komiteto pirmininkas respublikonas Devinas Nunesas ir aukščiausio rango demokratas šiame komitete Adamas Schiffas. Klausymai pradžia numatyta 10 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku.

D.Nunesas sekmadienį tvirtino, kad, remiantis visa jo šiuo metu turima informacija, esą nėra jokių įrodymų, jog D.Trumpo rinkimų komanda bendrininkavo su Rusija.

Tačiau, pasak A.Schiffo, turima medžiaga pateikia netiesioginių įrodymų, kad JAV piliečiai bendradarbiavo su Rusija, siekdami paveikti balsavimą.

„Yra netiesioginių įrodymų, kad buvo įvykdytas sąmokslas. Manau, yra tiesioginių įrodymų, kad buvo įvykdyta apgaulė, – sakė A.Schiffas. – Tikrai yra pakankamas pagrindas tyrimui atlikti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.