Jungtinėje Karalystėje į laisvę paleisti visi įtariamieji dėl išpuolio Vestminsteryje

Jungtinėje Karalystėje į laisvę paleisti visi įtariamieji, kurie buvo sulaikyti ir apklausti

Atakos metu nužudyti keturi asmenys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Atakos metu nužudyti keturi asmenys.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-01 17:00, atnaujinta 2017-04-06 17:53

Jungtinės Karalystės policija paskelbė šeštadienį paleidusi paskutinį sulaikytąjį, iš Birmingemo kilusį 30 metų vyrą, kuris buvo įtariamas teroro išpuolių planavimu.

11 kitų asmenų buvo paleisti anksčiau, o Skotland Jardas teigia, kad tyrimas tęsiasi. Teisėsaugininkai aiškinasi, ar Khalidas Masoodas, kuris kovo 22 d. įvykdė išpuolį ant Vestminsterio tilto Londone, galėjo turėti bendrininkų.

Įtarimai, kad teroro aktą galėjo surengti ekstremistų tinklas, kilo nustačius, jog žudikas naudojosi išmaniąja programėle „WhatsApp“ prieš tai, kai savo automobiliu partrenkė Vestminsterio tiltu ėjusius žmones.

Per išpuolį žuvo trys pėstieji, o dar 50 buvo sužaloti. Nuvažiavęs nuo tilto K.Masoodas automobiliu trenkėsi į parlamento atitvarus. Po to jis įbėgo pro parlamento vartus ir mirtinai subadė policininką, tačiau netrukus buvo nušautas kito ginkluoto pareigūno.

Tyrėjai sako, kad K.Masoodas buvo įkvėptas radikaliojo islamo, o už išpuolį atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“. Tačiau kol kas nenustatyta, kokiu lygiu ši teroristinė organizacija galėjo prisidėti prie išpuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.