Donaldo Trumpo žentas netikėtai atvyko į Iraką iš anksto neskelbto vizito

JAV prezidento Donaldo

J.Kushneris netikėtai apsilankė Irake.<br>AP nuotr.
J.Kushneris netikėtai apsilankė Irake.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AP ir lrytas.lt inf.F

Apr 3, 2017, 10:01 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:38 PM

J.Kushneris į šią šalį išvyko su jį pakvietusiu generolu Joe Dunfordu, JAV JAV Jungtinio štabų vadų komiteto viršininku, nurodė pareigūnas.

Daugiau detalių apie šią kelionę kol kas nebuvo paskelbta, bet neabejojama, kad derybų darbotvarkėje svarbiausios bus pastangos įveikti džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IV).

Jungtinės Valstijos vadovauja su IS kovojančiai tarptautinei koalicijai. Jos aviacija atakuoja „Islamo valstybės“ taikinius, padėdama Irako antžeminėms pajėgoms.

Nuo praeito mėnesio šios pajėgos įsitraukiusios į įnirtingas kautynes dėl Mosulo vakarinės dalies. Per šį mūšį iš miesto pasitraukė daugiau kaip 200 tūkst. civilių.

J.Kushneris, kaip ir jo uošvis, neturėjo jokios darbo vyriausybės institucijose patirties, bet dabar yra tapęs vienu įtakingiausių žmonių Vašingtone.

D.Trumpo dėl diskretumo ir lojalumo vertinamas jaunatviškos išvaizdos 36-metų J.Kushneris oficialiai užima Baltųjų rūmų vyresniojo patarėjo pareigas ir daro didelę įtaką Amerikos vidaus bei užsienio politikai.

Jo žmona Ivanka Trump, 35 metų JAV „pirmoji dukra“, taip pat yra svarbi prezidento patarėja.

Praeitą savaitę ji tapo oficialia D.Trumpo asistente, bet nuo prezidento inauguracijos nuolat lankydavosi Baltuosiuose rūmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.