JAV viceprezidentas pažadėjo triuškinamą atsaką į Šiaurės Korėjos agresiją

Jungtinės Amerikos Valstijos į visas Šiaurės Korėjos atakas atsakys „triuškinamai ir veiksmingai“,

M.Pence'as pasisakė po to, kai aukštas Šiaurės Korėjos pareigūnas įspėjo, kad režimas nesirengia mažinti savo raketų programos masto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Pence'as pasisakė po to, kai aukštas Šiaurės Korėjos pareigūnas įspėjo, kad režimas nesirengia mažinti savo raketų programos masto.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2017, 10:10 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 9:06 PM

Donaldo Trumpo pavaduotojas lankosi regione siekdamas nuraminti sąjungininkus, sunerimusius dėl Pchenjano raketų programos ir jos pasiryžimo, kaip atrodo, atlikti dar vieną branduolinį bandymą, siekiant išvystyti tokį atominį ginklą, kuris pasiektų JAV žemyninę dalį.

M. Pensas, kuris savo vizitą pradėjo Pietų Korėjoje, praėjus vos dienai po, kaip mano ekspertai, nesėkmingo naujos Šiaurės Korėjos raketos bandymo, teigė, kad izoliuoto režimo keliama grėsmė auga.

„Šiaurės Korėja yra pavojingiausia ir šiuo metu aktualiausia grėsmė Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono taikai ir saugumui“, – lėktuvnešio „Ronald Reagan“ denyje kariams sakė JAV viceprezidentas.

Tačiau jis pridūrė: „Mes atremsime bet kokią ataką, o į bet kokių įprastinių ar branduolinių ginklų panaudojimą JAV atsakys triuškinamai ir veiksmingai.“

M.Pence'as pasisakė po to, kai aukštas Šiaurės Korėjos pareigūnas įspėjo, kad režimas nesirengia mažinti savo raketų programos masto. Negana to, jis žadėjo, kad bandymai bus atliekami kas savaitę ir grasino karu, jei JAV prieš ją imtųsi kokių nors veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.