Rusijos FST pareiškė, kad sprogdinimo Sankt Peterburge užsakovas nustatytas

Sprogdinimo

Balandžio 17 dieną Rusijos FST pranešė, kad mirtininką sprogdintoją parengė 26 metų A.Azimovas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Balandžio 17 dieną Rusijos FST pranešė, kad mirtininką sprogdintoją parengė 26 metų A.Azimovas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2017, 2:19 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 11:44 PM

„Praktiškai nustatytas. Taip, taip, nustatytas“, – ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė A.Bortnikovas.

Vis dėlto kol kas neaišku, ar A.Bortnikovas turėjo omenyje kokią nors grupuotę, ar asmenį.

Balandžio 3 dieną Sankt Peterburgo metropoliteno traukinio vagone sprogus savadarbei bombai žuvo 14 žmonių ir įtariamas sprogdintojas mirtininkas. Dar per 50 asmenų buvo sužeisti. Tyrėjai įtaria, kad bombą susprogdino 22 metų kirgizas Akbaržonas Džalilovas, turėjęs Rusijos pilietybę.

Atsakomybės dėl šio išpuolio niekas neprisiėmė, nors tyrėjai sako analizuojantys galimus ryšius su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IV).

Balandžio 17 dieną Rusijos FST pranešė, kad mirtininką sprogdintoją parengė 26 metų Abroras Azimovas. Jis buvo sulaikytas Maskvos srities Odincovo rajone. Maskvos Basmano teismas leido jį laikyti suimtą iki birželio pradžios.

Trečiadienį FST informavo, kad teroro akto byloje buvo sulaikytas ir vyresnysis Abroro Azimovo brolis Akramas. Šis 1988 metais gimęs vyras buvo areštuotas netoli Rusijos sostinės esančiame kaime.

Uzbekų kilmės Abroras ir Akramas Azimovai gimė pietų Kirgizijoje, o 2013 metais jie gavo Rusijos pilietybes.

Akramas Azimovas tapo dešimtu figūrantu byloje dėl Sankt Peterburgo metropolitene surengto teroro akto. Anksčiau Maskvos ir Sankt Peterburgo teismai leido suimti dar devynis įtariamuosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.