Prancūzijos pareigūnų dėl išpuolio Paryžiuje ieškotas įtariamasis prisistatė į Belgijos policiją

Įtariamas teroristas, kurio po Paryžiaus centre ketvirtadienio vakarą surengtų šaudynių ieškojo Prancūzijos teisėsauga, prisistatė į Belgijos policiją, penktadienį pranešė Prancūzijos Vidaus reikalų ministerija.

Trys asmenys buvo sulaikyti per reidus praeitą naktį rytiniuose Paryžiaus priemiesčiuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Trys asmenys buvo sulaikyti per reidus praeitą naktį rytiniuose Paryžiaus priemiesčiuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2017, 12:03 PM, atnaujinta Apr 22, 2017, 1:26 AM

„Vyras, kurio paiešką buvo paskelbę Belgijos pareigūnai, pats prisistatė į Antverpeno policijos nuovadą“, – naujienų agentūrai AFP sakė Prancūzijos VRM atstovas Pierre'as-Henry Brandet.

Radijui „Europe 1“ jis teigė, kad kol kas yra „per anksti pasakyti“, ar tas vyras, apie kurį pranešė Belgija, yra susijęs su ketvirtadienį Eliziejaus Laukų bulvare įvykusiomis šaudynėmis. Teisėsaugai žinomas 39 metų radikalas nušovė vieną policininką, o dar du pareigūnus sužeidė. Vėliau užpuoliką nukovė policija.

Per išpuolį taip pat buvo sužeista viena užsienietė turistė.

Tačiau Belgijos vidaus reikalų ministras Janas Jambonas tikino, kad šaudynes Paryžiuje sukėlęs žmogus buvo Prancūzijos pilietis. 

„Tyrimas tęsiamas. Bet mes galime patvirtinti, kad nusikaltėlis buvo Prancūzijos pilietis“, – sakė jis. 

Belgijos federalinė prokuratūra patvirtino perdavusi Prancūzijai galimo įtariamojo dėl šaudynių Eliziejaus laukuose dosjė, bet „joje nurodytas žmogus šįryt prisistatė į Antverpeno komisariatą“ ir pareiškė neturįs nieko bendra su teroro aktais Prancūzijoje. 

„Nėra jokių įrodymų, kad žmogus, šaudęs Paryžiuje, buvo belgas“, – pareiškė prokuratūra. 

Už šaudynes, kurios įvyko likus vos trims dienoms iki pirmo Prancūzijos prezidento rinkimų rato, atsakomybę prisiėmė džihadistų organizacija „Islamo valstybė“. Šalyje tebegalioja aukščiausio lygio nepaprastoji padėtis po 2015 metais prasidėjusios virtinės atakų, nusinešusių daugybę gyvybių.

Prancūzų tyrimui artimas šaltinis pranešė, kad 35 metų įtariamasis šiuo metu yra apklausiamas Antverpene. „Labai pavojingu“ vadinamo vyro Belgijos policija ieškojo atskirame tyrime.

Per kratą jo namuose belgų pareigūnai rado ginklų, balaklavų ir traukinio bilietą į Prancūziją. Įtariamasis veikiausiai planavo išvykti ketvirtadienio rytą, likus kelioms valandoms iki šaudynių Paryžiaus centre.

Tuo tarpu Prancūzijoje antiteroristinė policija apklausė tris užpuoliko pažįstamus, nurodė šaltiniai teisėsaugoje.

Tie trys asmenys buvo sulaikyti per reidus praeitą naktį rytiniuose Paryžiaus priemiesčiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.