Europos politikai sveikina Emmanuelį Macroną, tačiau reiškia susirūpinimą dėl Marine Le Pen

Vyriausiasis EK derybininkas dėl „Brexit“ Michelis Barnier taip pat užsiminė apie susirūpinimą dėl M.Le Pen. Jo manymu, politikė galėtų nukreipti Prancūziją išstojimo iš ES link.

Pirmajame rinkimų ture E.Macronas surinko 23,9 proc. balsų<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Pirmajame rinkimų ture E.Macronas surinko 23,9 proc. balsų<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2017, 10:16 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 12:56 AM

Buvęs Liuksemburgo ministras pirmininkas J.-C.Junckeris taip pat palinkėjo politikui sėkmės gegužės 7-ąją vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture. Jame E.Macronas susirungs su kraštutinių dešiniųjų lydere Marine Le Pen. Suskaičiavus 97 proc. balsų paaiškėjo, kad sekmadienį vykusiame pirmajame ture E.Macronas surinko 23,9 proc. balsų, o M.Le Pen pelnė 21,4 proc. balsų.

Kiti Europos Sąjungos (ES) pareigūnai linkėjo E.Macronui stipriai pasirodyti antrajame ture. Didžioji dalis pareigūnų Briuselyje konfidencialiai išreiškė susirūpinimą dėl euroskeptikės, griežtos pozicijos imigracijos klausimais besilaikančios M.Le Pen.

Vyriausiasis EK derybininkas dėl „Brexit“ Michelis Barnier taip pat užsiminė apie susirūpinimą dėl M.Le Pen. Jo manymu, politikė galėtų nukreipti Prancūziją išstojimo iš ES link.

„Būdamas patriotas ir europietis, gegužės 7-ąją dieną pasitikėsiu E.Macronu. Prancūzija privalo išlikti europietiška“, – socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje rašė prancūzas M.Barnier.

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas palinkėjo E.Macronui sėkmės ir gyrė jo proeuropietišką požiūrį.

Pirmajame Prancūzijos prezidento rinkimų ture nesėkmę patyrę kandidatai konservatorius Francois Fillonas ir kraštutinis kairysis Jeanas-Lucas Melenchonas ragino rinkėjus antrajame prezidento rinkimų ture palaikyti E. Makroną. Pirmą kartą per šešis dešimtmečius į antrąjį Prancūzijos prezidento rinkimų turą nepateko kandidatai iš pagrindinių Respublikonų ir Socialistų partijų.

Jau seniai buvo tikimasi, kad M.Le Pen pateks į antrąjį rinkimų turą, tačiau centristo E.Macrono iškilimas buvo greitas. Prieš imigraciją ir ES nusistačiusi partijos Nacionalinis frontas lyderė M.Le Pen pirmojo turo rezultatus pavadino istoriniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.