Po E.Macrono pergalės – įžeidžiantis britų pasišaipymas iš Prancūzijos

Dėl Marine Le Pen pralaimėjimo Prancūzijos prezidento rinkimuose tūžtantys Jungtinės Karalystės radikalai spjovė itin žemo lygio įžeidimą. Už „Brexit“ kovojusi kampanija palygino Emmanuelio Macrono pergalę su prancūzų kapituliacija naciams, skelbia „The Guardian“. 

E.Macronas sekmadienį Prancūzijos rinkimuose
E.Macronas sekmadienį Prancūzijos rinkimuose
N.Farage’as<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
N.Farage’as<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
E.Macronas sekmadienį Prancūzijos rinkimuose
E.Macronas sekmadienį Prancūzijos rinkimuose
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 8, 2017, 7:03 PM, atnaujinta May 9, 2017, 1:53 PM

Pernai prieš referendumą dėl Jungtinės Karalystės narystės Europos Sąjungoje Nigelo Farage'o įkurtas judėjimas „Leave.EU“ socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad Prancūzija ir vėl pasidavė, kaip ir 1940 metais. 

„Prancūzai pasidavė 1940-aisiais. Tik šį kartą jie Vokietijai sutaupė kulkų ir degalų“, – prie laikraščio, per Antrąjį pasaulinį karą pranešusio apie Prancūzijos kapituliaciją, viršelio nuotraukos parašė judėjimas. 

Prie žinios prisidėjo ir „Leave.EU“ įkūrėjas ir Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos lyderis N.Farage'as, prabilęs apie Europos Komisijos pirmininko įtaką: „Šiandien balsuota už visišką apgaviką. E.Macronas bus Jeano-Claude'o Junckerio marionetė.“

66 proc. rinkėjų balsų gavęs E.Macronas sekmadienio vakarą pasirodė ant scenos prie Luvro muziejaus Paryžiuje, kur džiaugsmingai rėmėjų miniai pažadėjo sunkiai dirbti, kad tie, kurie balsavo už „Nacionalinio fronto“ kandidatę, nebeturėtų priežasties vėl rinktis ekstremizmą. 

JAV prezidentas Donaldas Trumpas taip pat M.Le Pen anksčiau gyrė, vadindamas ją „stipriausia sienų klausimu“ ir „griežčiausia kovotoja su radikaliu islamistiniu teroru“.

Bet kai E.Macrono pergalė tapo aiški, Baltieji rūmai atsakė išplatindami trumpą dviejų sakinių pranešimą, kuriame pasveikino politiką ir užtikrino tolesnį Vašingtono bendradarbiavimą su Paryžiumi. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.