Dėl kibernetinių atakų Rusijoje kilo sumaištis

Penktadienį įvykdyta didžiulė kibernetinė ataka, nuo kurios nukentėjo net 99 valstybės. Teigiama, kad daugiausia nuo jos nukentėjo Rusija. 

 Nuo kibernetinių atakų nukentėjo ir Rusijos Vidaus reikalų ministerija. <br> "Sputnik"/"Scanpix" nuotr.
 Nuo kibernetinių atakų nukentėjo ir Rusijos Vidaus reikalų ministerija. <br> "Sputnik"/"Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2017, 1:54 PM

„Kompiuteriai nustojo veikti. Ekranuose pasirodė pranešimai, reikalaujantis 300 dolerių už kompiuterių darbo atnaujinimą“, - kalbėjo P.Lidovas. 

Pasak jo, specialistams teko atjungti sistemas kuriam laikui, kad virusas neplistų toliau. Dėl to nukentėjo ne vienas regionas, paslaugos negalėjo būti teikiamos. 

Vėliau šią informaciją patvirtino ir ministerijos atstovė Irina Volk. Paaiškėjo, kad buvo paveikti net tūkstantis kompiuterių. 

„Tačiau laiku ėmėmės visų reikalingų priemonių ir didesnės žalos pavyko išvengti. Blokavome maždaug tūkstantį kompiuterių, tačiau tai sudaro ne daugiau 1 proc. visų jų“, - kalbėjo I.Volk. 

Leidinys „Kommersant“ skelbia, kad kibernetinė ataka buvo tokia stipri, jog kurį laiką neveikė netgi oficialūs Vidaus reikalų padalinių internetiniai puslapiai. 

Su problemomis susidūrė ir pagrindinis ministerijos internetinis puslapis. Po kurio laiko puslapiai veikė kaip įprasta, o jo lankytojai savo ekranuose išvydo atsiprašymą, esą trukdžiai atsirado dėl „techninių darbų“. 

„MalwareHunterTeam“ ekspertų duomenimis, kompiuterių sistemą atakavo kenkėjiška programa „WanaCrypt0r 2.0“, kuri yra programos „WCry/WannaCry“, pirmą kartą pasirodžiusios 2017 m. vasarį, modifikuota versija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.