Donaldas Trumpas žada greitai paskirti naują FTB vadovą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas žada greitai paskirti naują Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorių po to, kai sukėlė politinę audrą atleisdamas buvusį vadovą, kuris tyrė galimus jo rinkimų kampanijos ryšius su Rusija, rašo "Reuters".

D.Trumpas.<br>AP nuotr.
D.Trumpas.<br>AP nuotr.
J.Comey buvo atleistas praėjusią savaitę. <br>AP nuotr.
J.Comey buvo atleistas praėjusią savaitę. <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 14, 2017, 3:34 PM, atnaujinta May 14, 2017, 3:36 PM

D. Trampas sakė žurnalistams, kad jis gali paskelbti savo sprendimą apie tai, kas pakeis buvusį FTB direktorių Jamesą Comey iki kito penktadienio, prieš išvykdamas į savo pirmąjį užsienio vizitą.

D. Trampas susilaukė kritikos už J.Comey atleidimą. Šis vadovavo FTB tyrimui dėl tariamo Rusijos kišimosi į 2016 m. JAV prezidento rinkimus ir galimus Maskvos ryšius su D.Trumpo rinkimų kampanija. Ir Rusija, ir Baltieji rūmai neigia tokius įtarimus bei sako, kad jokio sąmokslo nebuvo.

Pasak Baltųjų rūmų atstovo, svarstoma 11 kandidatų į atsilaisvinusį FTB vadovo postą. Tarp jų yra laikinasis FTB direktorius Andrew McCabe'as, respublikonų senatorius Johnas Cornynas, Niujorko apeliacinio teismo teisėjas Michaelas Garcia ir buvusio generalinio prokuroro pavaduotoja Alice Fisher.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.