Vaikus žaginęs, kankinęs ir žudęs monstras kalėjime mirė būdamas 79 metų

Vaikus lytiškai išnaudojęs, kankinęs ir kartu su savo mergina juos žudęs pabaisa mirė būdamas 79-erių. Garsaus praėjusio amžiaus serijinio žudiko Iano Brady gyvybė užgeso saugomoje ligoninėje, kur jis buvo slaugomas, rašo CNN ir „The Guardian“.

 I.Brady su savo mergina nužudė penkis vaikus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 I.Brady su savo mergina nužudė penkis vaikus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 I.Brady su savo mergina nužudė penkis vaikus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 I.Brady su savo mergina nužudė penkis vaikus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 12:02 PM

I.Brady kartu su savo mergina Myra Hindley septintajame dešimtmetyje žagino, kankino ir nužudė penkis vaikus. Pora buvo praminti „Durpynų žudikais“.

Žudikas mirė aukšto saugumo ligoninėje pirmadienį vakare. Kol kas nėra aišku, nuo ko I.Brady mirė, tačiau jis jau kurį laiką  turėjo problemų su kvėpavimu.

1963-1965 metais I.Brady ir M.Hindley nužudė penkis vaikus, o tada keturių jų kūnus užkasė durpynuose netoli Oldamo, prie Mančesterio, Anglijoje.

Vienos iš aukų – 12 metų Keitho Bennetto – palaikai niekados nebuvo rasti, nors berniuko tėvai maldavo I.Brady atskleisti, ką jis padarė su kūnu. Kitos žudikų aukos buvo 12 metų Johnas Kilbride'as, 10 metų Lesley Ann Downey, 17 metų Edwardas Evansas ir 16 metų Pauline Reade.

Už žmogžudystes I.Brady ir M.Hindley buvo nusiųsti į kalėjimą. Psichiatrai nustatė, kad I.Brady buvo psichopatas ir jis buvo perkeltas į didžiausio saugumo psichiatrinę ligoninę 1985 metais. O M.Hindley 2002 metais kalėjime ištiko širdies smūgis ir ji mirė ligoninėje.

Tiesa, I.Brady advokatas kalbas apie bado streiką paneigė atskleidęs, kad jo klientas didžiąją dalį laiko valgė skrebučius ir sriubą.

„Nesportavau gryname ore nuo 1975 metų. Trys dešimtmečiai be saulės šviesos, deja, nepakenkė mano sveikatai. Aš rūkau patį stipriausią tabaką, tačiau mano sėkmė visiškai išseko – net negaliu pasigauti vėžio, – 2006 metais savo gyvenimu skundėsi I.Brady. – Bado streiką vykdau, kad galėčiau visiškai palikti šią sterilią savo egzistenciją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.