Prievartavimu kaltinamo Billo Cosby byloje parodymus davė pagrindinė liudytoja

Televizijos žvaigždės Billo Cosby seksualinio išnaudojimo byloje dedami paskutiniai taškai. Parodymus jau davė pagrindinė liudytoja Andrea Constand, tikinusi, kad buvo apsvaiginta ir išprievartauta.

A.Constand teigia, kad B.Cosby (nuotr.) pakvietė ją į namus ir seksualiai išnaudojo.<br>AP nuotr.
A.Constand teigia, kad B.Cosby (nuotr.) pakvietė ją į namus ir seksualiai išnaudojo.<br>AP nuotr.
A.Constand (nuotr.) teigia, kad B.Cosby pakvietė ją į namus ir seksualiai išnaudojo.<br> AP nuotr. 
A.Constand (nuotr.) teigia, kad B.Cosby pakvietė ją į namus ir seksualiai išnaudojo.<br> AP nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

„LIetuvos rytas“, BNS inf.

Jun 7, 2017, 1:04 PM

B.Cosby teisiamųjų suole atsidūrė dėl kaltinimų seksualine prievarta. Teigiama, kad jis apsvaigindavo moteris, o vėliau pasinaudodavo jų bejėgiškumu.

Tokius kaltinimus 79-erių komikui bei aktoriui pateikė dešimtys moterų, tačiau daugeliui šių atvejų suėjo senaties terminas, tad aktorius teisiamas tik dėl vienos bylos, kurioje jis kaltinamas dėl trijų seksualinio išnaudojimo atvejų.

Pagrindinė ieškovė šioje byloje yra 44-erių A.Constand, teigianti, kad 2004 m. B.Cosby pasikvietė ją į namus, apsvaigino ir seksualiai išnaudojo.

Aktorius tokius kaltinimus kategoriškai neigia, o jo advokatas Brianas McMonagle’as aiškino, esą aktorius šmeižiamas, nes visos moterys su juo santykiavo savo noru.

Bet liudytojų parodymai byloja ką kita. Viena jų, Kelly Johnson, sakė, kad buvo pakviesta į B.Cosby namus – komikas neva siūlė jai suteikti profesinių patarimų.

Moteriai buvo pasiūlyta piliulė, kuri esą turėjo padėti atsipalaiduoti. B.Cosby netgi patikrino, ar ji tikrai prarijo tabletę.

Prabudusi K.Johnson pamatė esanti pusnuogė, o lovoje šalia jos gulėjo B.Cosby. Moteris tikino, kad aktorius vertė ją santykiauti, o ji nesugebėjo priešintis.

Identiškus parodymus davė ir pagrindinė liudytoja A.Constand. Moteris teigė, kad B.Cosby taip pat ją pakvietė į savo namus siūlydamas pasidalyti profesinėmis įžvalgomis. Jis jai davė tris mėlynas piliules, o vėliau apsvaigusią pradėjo graibyti.

Bet aktoriaus advokatai teisme tikino, kad tai nebuvo seksualinis išnaudojimas. Esą A.Constand ir B.Cosby kurį laiką palaikė romantiškus santykius abiejų sutarimu.

Piliulė, apie kurią kalba A.Constand, tebuvo legalūs raminamieji, kuriuos aktorius padavė moteriai, nes ji skundėsi, kad prastai išsimiega.

B.Cosby advokatai taip pat klausė A.Constand, kodėl ji dar ne kartą lankėsi aktoriaus namuose, nors, kaip teigia, buvo seksualiai išnaudota.

Pasak jų, vyras ir moteris palaikė ryšį net ir po to įvykio, vienas kitam skambino daugiau nei 70 kartų.

Įžymybės advokatai taip pat kaltino A.Constand, esą ji savo parodymus policijai pakeitė bent tris kartus.

Tačiau prokurorė Kristen Feden teisme teigė, kad kaltinamasis „pasitelkė savo galią bei šlovę ir svaigino, paversdamas neveiksniomis, jaunas ir juo pasitikinčias moteris, siekdamas seksualiai pasitenkinti“.

B.Cosby skandalas yra viena garsiausių JAV pramogų verslo atstovų bylų nuo 1995 m. Dabartinis jos svarstymas turėtų užtrukti dvi savaites.

Aktorius kaltinamas dėl trijų seksualinio išnaudojimo atvejų. Už kiekvieną jų jam gresia iki 10 metų kalėjimo bei 25 tūkst. JAV dolerių (22 tūkst. eurų) bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.