Liūdnos žinios: tarp Londono aukų – didvyris ispanas, kovojęs su teroristu

Aiškėjant Londono teroro išpuolio aukų tapatybėms, buvo patvirtinta, kad tarp žuvusiųjų – ispanas Ignacio Echeverria. Jis žuvo gelbėdamas moterį ir mušdamas teroristą savo riedlente, rašo BBC.

 I.Echeverria (kairėje) žuvo gindamas kitus.<br> lrytas.lt montažas, AFP„Scanpix“ nuotr.
 I.Echeverria (kairėje) žuvo gindamas kitus.<br> lrytas.lt montažas, AFP„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-08 11:23

I.Echeverria neteko gyvybės šeštadienį vakare, kai puolė gelbėti moterį, kurią subadė teroristai. Trys džihadistai važiavo mikroautobusu per žmones ant Londono tilto, o tada išlipę visus iš eilės badė peiliais. Per teroro ataką žuvo aštuoni žmonės, dar 48 buvo sužeisti.

Paskutinį kartą gyvas I.Echeverria pastebėtas ginantis sužeistą moterį nuo užpuolikų su savo riedlente.

„Mes norime pamatyti Ignacio kūną, būti šalia jo, tačiau panašu, kad anksčiau penktadienio to padaryti nepavyks, – socialiniuose tinkluose rašė I.Echeverrios sesuo Ana, kuri gyrė savo brolį. – Mano brolis Ignacio bandė sustabdyti teroristus ir neteko gyvybės gelbėdamas kitus.“

Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy gyrė I.Echeverria „didvyriškus ir pavyzdį kitiems davusius veiksmus“ bei rekomendavo jį pagerbti apdovanojimu po mirties.

Liaupsių žuvusiam ispanui negailėjo ir Užsienio reikalų ministerija: „Jo didvyriškumas ir beginklio žmogaus gynimas – priminimai, kad privalome likti vieningi kovoje su terorizmu.“

Kelias dienas I.Echeverrios artimieji negirdėjo jokių žinių apie jo likimą. Ispanijos vidaus reikalų ministras Juanas Ignacio Zoido teigė, kad teroro aukų tapatybės nustatymo procesas buvo keistas ir „nežmoniškas“.

39 metų I.Echeverria dirbo banke HSBC Londone. Vyro artimieji pasakojo, kad šeštadienio vakarą jis su draugais važinėjosi riedlentėmis netoli Londono tilto esančiame parke su draugais. Jis dviračiu važiavo link namų, kai teroristai surengė išpuolį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.